Indemnizaţia pentru creşterea copilului ar putea fi dublată, iar tinerii căsătoriţi ar putea primi bani de la primării pentru dezvoltarea familiei

0
242

Deputatul social-democrat Tamara Ciofu a depus la începutul acestei săptămâni la Parlament o inițiativă legislativă pentru stimularea natalității.

Proiectul de lege oferă posibilitatea unităților administrativ-teritoriale să acorde părinților o indemnizație lunară pentru creșterea copilului în vârstă de până la doi ani, pe lângă cea asigurată din bugetul de stat. De asemenea, se are în vedere şi asigurarea unei sume de bani pentru sprijinirea întemeierii unei familii, pentru tinerii căsătoriți.

Potrivit noului proiect de lege, primăriile care au înregistrat un spor natural negativ în cursul ultimilor trei ani calendaristici pot acorda pentru anul următor, prin intermediul serviciilor de asistență socială și în limitele bugetelor locale, indemnizații pentru a promova dezvoltarea familiei.

Condițiile și documentele necesare pentru acordarea indemnizației vor fi stabilite la nivelul unităților administrativ-teritoriale prin hotărârea consiliului local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here