INCREDIBIL! Guvernul a decis că alocația pentru hrana pacienţilor din spitale se dublează și ajunge la… 20 lei pe zi!

INCREDIBIL! Guvernul a decis că alocaţia pentru hrana pacienţilor din spitale se dublează și ajunge la… 20 lei pe zi! Alocaţia pentru hrana pacienţilor internaţi în spitale se dublează începând din luna mai, după votul dat de guvern în şedinţa de miercuri.

Un bolnav internat primeşte mâncare în cuantumul sumei de 10 lei pe zi, iar de luna viitoare, alocaţia va ajunge la 20 de lei.

În cazul spitalelor care au şi alte resurse bugetare în afară de fondurile CNAS şi de la bugetul de stat, alocaţia de hrană poate creşte şi mai mult.

După o lună de la intrarea în vigoare a hotărârii, spitalele publice trebuie să afişeze pe site-ul propriu cuantumul alocaţiei de hrană stabilit pentru consumurile colective.
„La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de Guvern de astăzi, 21 aprilie 2021, Hotărârea pentru modificarea și completarea art.1 din Hotărârea Guvernului  nr. 429/2008 privind nivelul alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice.
Conform actului normativ, începând cu luna mai 2021, alocația de hrană pentru pacienții din unitățile sanitare se va actualiza cu indicele prețurilor de consum la mărfuri alimentare în perioada 2018-2020, de 109,72%.

De asemenea, a fost reglementată modalitatea de majorare a alocațiilor de hrană la solicitarea conducătorului unității sanitare, cu avizul consiliului de administrație, în condițiile identificării altor surse de finanțare decât sumele provenite din contractele încheiate cu casele de asigurări de sănătate și de la bugetul de stat.

S-a reglementat ca în unitățile sanitare să nu mai existe tarife maximale în ceea ce priveşte norma de hrană.

În termen de 30 zile de la intrarea în vigoare a acestei hotărâri, unitățile sanitare publice au obligația de a afișa pe site-ul propriu nivelul alocației de hrană stabilit pentru consumurile colective, precum și orice modificare a acestora. Informațiile sunt comunicate concomitent și Ministerului Sănătății”, se arată în comunicatul de presă al Guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here