Potrivit prefectului de Argeş, Mihai Oprescu, ziua votului nu a fost marcată în judeţ de incidente majore însă s-au semnalat şi la noi diferite probleme în procesul electoral, unele soldate cu dosare penale: dispariţia unor ştampile, încercarea de a introduce în urmă mai multe buletine, ruperea unui buletin de vot şi chiar o tentativă de mită electorală.
Astfel, în ziua votului au dispărut trei ştampile, una de control şi două cu menţiunea Votat, la Recea, Boteni şi Făget-Mioveni. În primele două cazuri s-a deschis cercetare penală pentru furt, iar cel de al treilea a fost lămurit rapid: la sfârşitul votării, la curăţenia generală din secţie, ştampila a fost aruncată, din greşeală, în… foc!
În două cazuri, doi electori au fost suprinşi în timp ce încercau să pună în urmă câte două buletine de vot, iar la Valea Iaşului o persoană în stare de ebrietate a fost amendată cu 200 de lei pentru că, după ce membrii comisiei i-au atras atenţia că nu are voie să voteze în afara cabinei, a rupt buletinul de vot!
Un membru al unei secţii de votare din municipiul Câmpulung Muscel este cercetat penal pentru că ar fi oferit o sumă de bani unui alegător.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI