Incident la Spitalul Județean din Pitești! S-a întrerupt curentul pe secția cu pacienți conectați la oxigen

În această după-amiază, în Secția PNF – COVID, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, a avut loc un incident. Potrivit purtătorului de cuvânt, Cristina Cazacu, în jurul orei 13: 40, a fost întreruptă furnizarea energiei electrice, în cadrul Secției mai sus menționate, unde sunt tratați pacienți diagnosticați cu virusul SARS CoV-2. Cadrele medicale au acționat imediat.

Având în vedere că în Secție erau internați 30 de pacienți, cei mai mulți conectați la concentratoare de oxigen, pentru a evita punerea vieților acestora în pericol, a fost apelat Serviciul de Ambulanță Argeș, solicitându-se sprijin de urgență. Aceștia, comunicându-ne că au disponibil un singur echipaj, prin apel la 112, la ora 13:43, a fost solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș și al Serviciului de Ambulanță Vâlcea.

Coordonatorul Secției, dr Muntean-Petru Emil, a anunțat conducerea unității, colegii acestuia făcând, de asemenea, cunoscută situația reprezentanților din cadrul Serviciului Tehnic al SJU Pitești. Din fericire, problema s-a remediat rapid, în aproximativ 10 minute. Pe timpul avariei, pacienții cu necesar mare de oxigen au fost conectați la tuburile existente în Secție.

Reprezentanții ISU Argeș, care au ajuns la fața locului, rapid, au decis montarea în curtea Sptalului Județean 2 a unui generator, pentru a preîntâmpina o nouă întrerupere a alimentării cu energie electrică.

”Precizăm că această avarie a fost una zonală și NU s-a produs din cauza instalației electrice a SJUP. Menționăm, de asemenea, că instalația electrică a Secției PNF a fost verificată în luna iulie a acestui an, nefiind constatate nereguli. Foarte important, starea de sănătate a persoanelor internate în această Secție nu a fost afectată de acest incident.

Mulțumim personalului care a acționat eficient, conform reglementărilor în vigoare, evitându-se astfel producerea unei tragedii. Mulțumim reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, pentru promptitudinea cu care au acționat”, transmite purtătorul de cuvânt, Cristina Cazacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here