Închisoare pentru românii care nu își plătesc amenzile

0
190

Persoanele care primesc amenzi și care nu le plătesc în termen 90 de zile riscă muncă în folosul comunității și ulterior închisoare, potrivit unui proiect înregistrat la Senat, în procedură de urgență, de către deputatul PSD, Neculai Iftimie. Potrivit inițiatorului, o astfel de măsură ar avea ca efect reducerea cheltuielilor cu urmărirea și executarea silită a contravenienților. De asemenea, ar fi reduse și chetuielilor cu întocmirea dosarelor de insolvabilitate și a cheltuielilor cu evidența specială a acestor dosare. Totodată, deputatul PSD mai spune că ar crește încasările la bugetul local, deoarece persoanele ar plăti amenzile de frică să nu facă închisoare.

Astfel, în cazul în care contravenientul nu achită amenda în teremen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a sancțiunii și în următoarele 60 de zile nu și-a manifestat intenția de achitare a contravenției, cu acordul primarului, acesta va presta activități în folosul comunității, în regim strict de supraveghere de către poliția locală.

”Dacă contravenientul nu se prezintă la primăria unde își are domiciliul stabil, în termen de 48 de ore de la comunicarea sentinței definitive, primarul se adresează instanței de judecată care a pronunțat hotărârea, în vederea transformării pedepsei cu închisoarea”, se arată în proiectul de lege.

Proiectul de lege a fost înregistrat pe 30 mai la Senat, primă cameră sesizată și va fi dezbătut în procedură de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here