Începe Săptamâna Prevenirii Criminalității

Începe cea de-a unsprezecea ediţie a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii” o campanie derulată la nivel naţional de Poliţia Română, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii.

În perioada 26 septembrie – 30 septembrie se va derula, la nivel naţional, cea de-a unsprezecea ediţie a evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” în cadrul căruia vor fi abordate paliere de interes instituţional precum: delincvenţa juvenilă, victimizarea minorilor, infracțiuni contra patrimoniului, infracţiunile comise cu violenţă şi siguranţa rutieră.

La nivelul judeţului Argeş, poliţiştii de la structurile de analiză şi prevenire a criminalităţii şi-au planificat diverse activităţi, în funcţie de grupurile ţintă vizate şi de tipul mesajelor preventive ce vor fi promovate atât pentru conştientizarea populaţiei cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie cât şi referitor la consecinţele comiterii de infracţiuni.

Acţiunile vor fi coordonate de către poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, la activităţi fiind implicaţi de asemenea şi poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, Serviciului Ordine Publică şi Brigada de Combatere a Crimei Organizate Piteşti.

Pe agenda structurilor de prevenire, poliţiştii şi-au propus organizarea, pe parcursul celor 5 zile, a următoarelor activităţi:

・    26  septembrie –€・activităţi dedicate Prevenirii delincvenței juvenile desfășurate la unități de învățământ din mediul urban și rural de pe raza întregului județ.
・    27 septembrie –€・activităţi dedicate Prevenirii victimizării minorilor desfășurate la unități de învățământ din mediul urban și rural de pe raza întregului județ.
・    28 septembrie –€・activităţi dedicate Prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului – acţiune de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului (furturi, tâlhării) în zona centrelor comerciale.
・    29 septembrie –€・activităţi dedicate Prevenirii infracțiunilor comise cu violență  desfășurate la unități de învățământ din mediul urban și rural de pe raza întregului județ.
・    30 septembrie –€・activităţi dedicate Siguranţei  rutiere desfășurate la unități de învățământ din mediul urban și rural de pe raza întregului județ.

BIROUL DE PRESĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here