Începe Săptămâna prevenirii criminalității – Ediția 2018.

750 views

În perioada 21 – 25 mai a.c. se va derula la nivel național evenimentul SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII

În acest interval de timp, la nivelul județului Argeș vor fi organizate activități informativ-preventive, cu scopul conștientizării și sensibilizării cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție, precum și referitor la consecințele săvârșirii de infracțiuni.

Acțiunile vor fi coordonate de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, fiind implicate efective ale Poliției Rutiere, Ordine Publică, Investigații Criminale, Acțiuni Speciale și ale Poliției Transporturi.

LUNI, 21.05 –€ PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE

Lansarea evenimentului Săptămâna Prevenirii Criminalității va fi realizată în cadrul unei conferințe de presă, cu acest prilej fiind prezentat programul zilnic de activități. În cadrul evenimentului vor fi prezenți și reprezentanți ai Organizației Salvați Copiii, ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, polițiști din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale, ai Serviciului Rutier și campionul național de raliu Vali Porcișteanu.
În cadrul conferinței de presă, campionul național de raliu, Vali Porcișteanu, va face o prezentare a sistemelor de siguranță a autovehiculelor și utilizarea corectă a acestora (utilizarea corectă a centurii de siguranță, poziția corectă la volan, utilizarea corectă a sistemelor de siguranță active și pasive).
Activitățile vor continua, de la ora 11.00, la Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu (nr. 8), B-dul Republicii, unde elevii vor primi informații prețioase, într-o oră de educație rutieră.

MARȚI, 22.05 – PREVENIREA VICTIMIZĂRII MINORILOR

La ora 11.00 va avea loc o activitate pentru prevenirea victimizării tinerilor în cazul unui atac – Metoda Run, Hide, Fight, la Liceul cu Program Sportiv, din mun. Pitești. La prelegere vor fi prezenți polițiști ai Serviciului Acțiuni Speciale.

MIERCURI, 23.05 –€ PREVENIREA INFRACȚIUNILOR CONTRA PATRIMONIU

Activități de distribuire materiale preventive în locuri publice (gări, autogări, centre comerciale, etc.) pe linia prevenirii furturilor prin împrietenire sau declinare de calități mincinoase, a tâlhăriilor și înșelăciunilor prin metoda accidentul.

JOI, 24.05 –€ PREVENIREA VIOLENȚEI ÎN FAMILIE

Începând cu ora 10.00, va avea loc o prelegere educativă pe tema prevenirii violenței, în general, cu accent pe prevenirea violenței în familie, la Liceul Tehnologic Construcții Mașini Mioveni, unde vor fi prezenți reprezentanți ai organizației Salvați Copiii și ai A.N.I.T.P.

VINERI, 25.05 –€ PREVENIRE DELINCVENȚEI JUVENILE

În ziua de 25 mai polițiștii Compartimenului de Prevenire a Criminalității și polițiștii comunei Cetățeni vor desfășura activități informativ-preventive în unitățile de învățământ din localitate. Întâlnirea cu elevii se axează pe prezentarea unor recomandări pentru prevenirea disparițiilor de minori, prevenirea violenței în școli și prevenirea abandonului școlar.

Cu această ocazie va fi marcată și Ziua Internațională a Copilului Dispărut.

Comments

comments