Începe Rabla pentru Electrocasnice, ediţia a 2-a. Ce valoare au noile vouchere

Luni, 21 noiembrie, începe a doua ediţie de înscriere în Programul Rabla pentru Electrocasnice, anunţă Administraţia Fondului pentru Mediu. Se pot cumpăra maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, aparate de aer condiţionat, frigidere, uscătoare, aspiratoare şi tablete.

Persoanele fizice au la dispoziţie 5 zile în vederea înscrierii în program prin crearea contului de utilizator în aplicaţia informatică.
În cazul în care aveţi deja un cont de utilizator, creat în ediţiile anterioare ale programului, nu trebuie să vă creaţi alt cont, ci doar să vă autentificaţi utilizând adresa de e-mail şi parola setată de dumneavoastră.
În cazul în care aţi uitat datele contului, acestea pot fi recuperate urmând paşii descrişi în aplicaţia informatică”, a declarat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu.
După înscrierea solicitanţilor prin crearea conturilor de utilizator, încep etapele de selecţie, în aplicaţia informatică, a voucherelor aferente echipamentelor incluse în program.

Calendarul de desfăşurare a programului pentru această sesiune este următorul

Înscrierea persoanelor fizice în aplicaţie, prin crearea conturilor de utilizator (21.11.2022, ora 1000 – 25.11.2022, ora 23.59)

Etapa I: Selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe/vase şi frigiderele/congelatoarele (05.12.2022, ora 1000 – 09.12.2022, ora 23.59, sau până la epuizarea bugetului), având un buget de 25.000 mii lei

Etapa II: Selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte laptopurile şi tabletele (12.12.2022, ora 1000 – 16.12.2022, ora 23.59 sau până la epuizarea bugetului), având un buget de 10.000 mii lei
Etapa III: Selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele (19.12.2022, ora 1000 – 23.12.2022, ora 23.59 sau până la epuizarea bugetului), având un buget de 15.000 mii lei.
Perioada de derulare a unei etape de selecţie a voucherelor dintr-o categorie este de 5 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective.
Bugetul alocat pentru cea de-a doua ediţie a Programului Rabla pentru Electrocasnice este de 50 de milioane de lei, divizat pentru fiecare etapă.
Voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică.
Valabilitatea voucherului este de 7 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat. Ulterior utilizării la un comerciant validat, formalităţile de achiziţionare a echipamentelor eligibile trebuie realizate tot într-un termen de 7 zile. Persoana fizică care a selectat un voucher în prima ediţie şi ulterior nu l-a utilizat nu mai poate selecta un voucher pentru aceeaşi categorie pe parcursul aceluiaşi an calendaristic.
De asemenea, persoana fizică care a beneficiat deja de un voucher dintr-o categorie nu mai poate beneficia de acelaşi tip de voucher pe parcursul aceluiaşi an calendaristic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.