Începe campania de distribuţie aeriană a momelilor vaccinale antirabice la vulpi, în Argeş

0
509

În conformitate cu Programul de supraveghere, control si eradicare a Rabiei in Romania, Programul de vaccinare a vulpilor prin distributie aeriana a momelilor vaccinale si activitatile conexe acesteia, in perioada 08-27.05 2017 incepe campania de distributie aeriana a momelilor vaccinale antirabice la vulpi, conform unui grafic stabilit.

Pentru distributia aeriana punctul de zbor pentru judetul Arges este:  
CARANSEBES – perioada 08.05.2017 – 14.05.2017.
CLINCENI – perioada 18.05.2017 – 27.05.2017.

Graficul de distributie aeriana a momelilor vaccinale poate suferi modificari in functie de conditiile atmosferice din perioada desfasurarii campaniei de vaccinare. Judetul Arges, conform graficului de distributie, este planificat pentru distribuirea momelilor vaccinale antirabice in perioada 08-27.05 2017.

Suprafata estimata de vaccinare este de 6520 Km². Numarul de momeli vaccinale este de 25 de momeli pe km². Numarul total de momeli vaccinale estimat pentru distributia aeriana in judetul Arges este de 163000.

In vederea pregatirii campaniei de distributie a momelilor vaccinale antirabice la vulpi, la nivelul DSVSA Arges a fost constituita Comisia tehnica de verificare a campaniei de vaccinare antirabica formata din specialisti din cadrul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Arges, comisia fiind  aprobata prin Ordin al presedintelui Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor. Au fost distribuite afise informative si de avertizare a populatiei si prin medicii veterinari oficiali zonali.
Au fost instiintati medicii veterinari zonali si medicii veterinari imputerniciti in vederea acordarii asistentei cetatenilor privind procedura ce trebuie urmata la depistarea de momeli veccinale neutilizate. Va fi asigurata cooperarea dintre medici veterinari oficiali, gestionarii fondurilor cinegetice, inspectorate teritoriale de regim silvic si de vanatoare, reprezentantii administratiilor ariilor protejate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here