Încep simulările pentru BAC. Azi – Limba română. Liceenii din clasele terminale de liceu, care nu locuiesc în zone carantinate, susțin luni simularea probei scrise de limba și literatura română a Bacalaureatului. Având în vedere situaţia pandemică creată de coronavirus, sunt mai multe reguli pe care elevii trebuie să le respecte la examen.

Probele de la limba română încep luni dimineața, la ora 9.00, iar elevii pot intra în sălile de clasă până la ora 8.30.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că, din cauza zonelor carantinate, 5% dintre elevi nu vor da examene astăzi. În plus, aceste note nu se vor trece în catalog, decât la solicitarea scrisă a elevului.

Potrivit calendarului simulării probelor scrise ale examenului de Bacalaureat, următoarea probă obligatorie a profilului va avea loc miercuri.

Joi va fi proba la alegere a profilului și a specializării, iar vinerii elevii de liceu vor suține proba scrisă la limba și literatura maternă.

Rezultatele la aceste simulări de Bac se vor afişa săptămâna viitoare, pe 31 martie.

Simularea probei scrise de limba și literatura română a Bacalaureatului se susține doar în localitățile care nu sunt carantinate.

Elevii din clasa a VIII-a încep probele din cadrul simulării la Evaluarea Națională pe 29 martie, cu proba de limba și literatura română. Pe 30 martie, este proba scrisă de matematică, iar pe 31 martie proba de limba și literatura maternă. Rezultatele se afișează în 16 aprilie.

S-au luat măsuri de protecţie anti-COVID, pentru aceste examene. Mai exact, elevii trebuie să se ştie că la intrarea în sală se vor dezinfecta pe mâini, la fel ca şi la ieşirea din şcoală.

La intrarea în unităţile de învăţământ, au fost aşezate covoraşe dezinfectate, iar pentru evitarea aglomeraţiei, au fost create circuite separate, pentru ca elevii să nu se întâlnească între ei.

Examenul durează trei ore şi pe tot parcursul probei de la limba română, elevii vor trebuie să poarte mască de protecţie.

În plus, fiecare elev va sta singur în bancă, fiind aşezat în ordine alfabetică.

Simulările la Evaluarea Națională și Bacalaureat vor putea fi reprogramate în localitățile aflate în carantină până la încetarea măsurii, conform unui calendar aprobat de inspectoratele școlare, dar nu mai târziu de 15 mai, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Comments

comments