Spitalul de Recuperare Brădet, unitate sanitară aflată în administrarea Consiliului Județean Argeș, va intra într-un amplu proces de reabilitare. Astfel, luni -19.04.2021, va începe execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții “Creşterea Eficienţei Energetice a Spitalului de Recuperare Brădet”.
Proiectul depus de Consiliul Județean Argeș, cu o valoare totală de 4.273.336,36 lei, beneficiază de finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2014-2020, din care 3.160.266,77 lei reprezintă valoarea totală nerambursabilă solicitată, iar 1.113.069,59 lei este contribuția beneficiarului.
În cadrul proiectului se vor realiza lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire şi furnizare a apei calde de consum, iluminat şi ventilare, izolare termică la exterior, termoizolarea la exterior a pereţilor supraterani ai subsolului (soclu), termohidroizolarea terasei corpului anexă, a planşeului sub pod şi izolarea termică a planşeului peste subsol. De asemenea, se va construi o scară pe structură metalică pentru evacuare în caz de incendiu.
Lucrările vor fi realizate în baza contractului încheiat cu ASOCIEREA SC ROLOPLAST TEHNOCONSTRUCT SRL și S.C EVOLUTION PROSERV SRL, având o durată de execuție de 5 luni.
Spitalul de Recuperare Brădet este situat într-o regiune cu tradiţie balneară, apele sulfuroase descoperite de fotograful Ioan Nicolescu în anul 1888, fiind la baza înfiinţării staţiunii Brădet.
Revigorarea staţiunii Brădet a început în anul 1975 când a fost inaugurat actualul spital, clădire monobloc cu 8 etaje.
Spitalul oferă și asigură asistență profilactică, curativă și de recuperare medicală, prin ambulatoriu integrat și prin spitalizare continuă.
Încă din anul 2010, ca urmare a transferului managementului asistenței medicale de la Ministerul Sănătății către autoritățile locale, spitalul a beneficiat de finanțare din partea Consiliului Județean Argeș atât pentru funcționarea unității sanitare la standarde de calitate cât și pentru îmbunătățirea condițiilor hoteliere.

Comments

comments