Incendiul de la Arefu a fost lichidat! 100 de pompieri, un elicopter echipat special pentru misiuni de stingere și trei zile de muncă

887 views

Peste 100 de pompieri, un elicopter echipat special pentru misiuni de stingere, autoscări și tehnică specială pentru intervenții la înălțime și în pante de până la 80 de grade și trei zile de muncă neîntreruptă! Acesta este tabloul luptei cu focul din zona Arefu! Astfel, pompierii au reușit să lichideze incendiul, chiar dacă misiunea părea una aproape imposibilă.

Fumegația de pe partea de nord a versantului era întreținută de o buturugă ce a ars permanent, într-o zonă inaccesibilă forțelor de intervenție. Pe parcursul nopții, dar și în această dimineață, s-au realizat recunoașteri ale zonei, atât de pe DN 7C, cu mijloace de observare de la distanță, cât și cu echipe terestre, pentru observarea eventualelor focare existente. Pe timpul deplasării, nu au mai fost identificate focare sau fumegații.

Pe 2 mai, intervenția s-a realizat cu dificultate din cauza accesului îngreunat, a condițiilor meteo (vânt) și cantităților limitate de apă în zonă. S-a intervenit, pe cale aeriană, cu ajutorul elicopterului și dispozitivului special Bambi Bucket, care a executat 11 de misiuni de stingere, dar și cu ajutorul autoscărilor dotate cu tunuri, alimentate de la două autospeciale de capacitate mărită. (Una dintre autoscări a sosit în sprijin de la ISU București-Ilfov, având capacitatea de a interveni până la 70 de metri înălțime). Pe toată durata operațiunilor de stingere, circulația pe DN 7C a fost oprită, din motive de siguranță.

În continuare, echipaje de pompieri și voluntari vor realiza, periodic, recunoașteri în zonă. Totodată, o comisie mixtă va desfășura o anchetă în vederea stabilirii cauzei probabile de producere a incendiului.

Comments

comments