Incendiul de la Radic Star, cel mai mare procesator de carne din Argeş, a produs pagube însemnate nu doar pentru fabrica de la Ştefăneşti, ci şi pentru crescătorii de porci din Argeş. Aceştia vindeau anual către Radic Star peste 60.000 de porci.

În urma incendiului de miercuri noaptea, suprafața cuprinsă de foc a fost de 7000 de metri pătrați de construcție reprezentând abatorul și hala de procesare, s-au salvat partea de livrare și depozitul de furaje.

Cum principala materie primă a celor de la Radic Star era carnea de porc, managerii firmei au decis să-şi deschidă propria fermă. Ferma de la Răteşti, amplasată pe locul unui fost IAS, are o capacitate de 4.000 de capete pe serie, respectiv 12.000 capete pe an. Un număr însă insuficient pentru capacitatea de producţie de la Radic Star, unde, anual, se sacrificau, în abatoriul propriu, circa 72.000 de porci pentru a se asigura materia primă nesecară procesării. Diferenţa de 60.000 de porci era cumpărată de la mai multe ferme din Argeş, care acum, în urma incendiului, dar şi în prag de Crăciun, nu ştiu unde or să-şi mai vândă miile de porci.

“Eu unul vindeam toată producţia mea, de la ferma din Costeşti, către Radic Star. Chiar nu ştiu acum ce o să fac cu porcii. În situaţia mea sunt însă mai mulţi crescători de porci din Argeş, care şi ei îşi valorificau toată producţia celor de la Radic Star”, ne-a declarat un crescător de porci din Argeş.

Comments

comments