Încălzire semnificativă a vremii! Temperaturile vor urca până la  25 de grade Celsius

Meteorologii anunță temperaturi de până la 25 de grade săptămâna aceasta, în urma unui val de aer cald care cuprinde România. Există însă și o veste proastă. Odată cu aceste valori termice ridicate apar și furtunile specifice.

Așadar, potrivit meteorologilor, vom avea o primăvară călduroasă pentru întreg sud-estul Europei. Mai exact, temperaturi cu 10 grade mai mari decât cele normale pentru această perioadă.

„Temperaturi maxime de 20, 21 de grade până miercuri, iar în cele mai calde zile din săptămână ar fi joi, vineri, chiar sâmbără, 24, 25 de grade, în anumite zone”, a declarat Mihai Huștiu, meteorolog ANM, potrivit observatornews.ro.

Cele mai crescute temperaturi vor fi înregistrate în Oltenia, Muntenia şi zona de deal a Moldovei. În Capitală, se vor înregistra până la 24 de grade spre sfârșitul săptămânii.

„Mai rece va fi în schimb la mare. Nu vor fi mai mult de 12, 13 grade. În schimb, la munte, vremea se încălzește semnificativ”, a mai anunțat meteorologul Mihai Huștiu.

Bineînțeles, odată cu temperaturile crescute vor apărea, la noi în țară, și furtunile și vijeliile specifice verii.

Potrivit ANM, în săptămâna 20 – 27 martie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.