Încă un primar din Argeş pleacă acasă. Ștefan Benonie de la Aninoasa a pierdut procesul cu ANI. Sentinţa este definitivă

4,059 views

În 2013, primarul de la Aninoasa (PSD), Ştefan Benonie, a fost găsit incompatibil. Potrivit comunicatului emis atunci de ANI, Ştefan Benonie „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 14 iunie 2012 – 12 februarie 2013, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de primar al comunei Aninoasa, cât şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Întreprinderii Individuale Ştefan Benonie“.

Raportul ANI a fost atacat în instanţă de către primarul de la Aninoasa la Curtea de Apel Piteşti, unde a avut câştig de cauză. Cum hotărârea nu a fost una definitivă şi irevocabilă, reprezentanţii ANI au atacat-o la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Joi, 16 noiembrie, ÎCCJ a decis că ANI a avut dreptate, iar Ştefan Benonie din Aninoasa îşi pierde funcţia de primar, urmând a fi organizate alegeri anticipate.

Iată şi senţinţa pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie:

Tipul documentului de soluționare: Hotarâre

・ Soluție: Admitere recurs – cu casare – Dispune rejudecarea

・ Detalii soluţie: DECIZIA NR. 3618 Admite recursul declarat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva Sentinţei nr. 77/F – CONT din 03 iunie 2014 a Curţii de Apel Piteşti – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa atacată şi, rejudecând, respinge acţiunea reclamantului Ştefan Benonie ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 16 noiembrie 2017.

Primarul din Aninoasa s-a declarat fan al controversatului interpret Cristian Pomohaci, pe care, de altfel, l-a si invitat să cânte, luna trecută, la Ziua Comunei. Destinul celor doi pare unul asemănător: preotul a fost raspopit in urma scandalurilor sexuale, primarul a fost si el “raspopit” după scandalul cu ANI.

 

Comments

comments