Încă un medic fals, descoperit într-un spital public! Practică de 10 ani. După scandalul provocat de falsul medic italian Matteo Politti, care se dădea drept chirurg estetician deşi are doar 8 clase, în România a început vânătoarea celor care practică medicina fără drept. În ciuda declaraţiilor ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, care a acuzat că aceste ilegalităţi s-au putut petrece doar în sistemul privat, ultimul caz de doctor fals a fost descoperit în sistemul de stat.

Raluca Daniela Bîrsan, 30 de ani, pretins medic, lucrează de 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov, existând dovezi că a intrat în blocul operator şi a efectuat intervenţii de competenţa unui doctor.

Ea nu are, spre deosebire de italianul Matteo Politi, nici măcar parafă de la DSP! Deşi se prezintă ca rezidentă, ea nu are studii şi nici aviz de la Colegiul Medicilor. Pretinde că „am absolvit UMF în 2013” şi a prezintă o Diplomă „de absolventă” despre care dr. Cătălin Cîrstoiu, decanul Facultăţii de Medicină de la UMF Carol Davila, afirmă că arată ca un fals. „Nu este absolventa noastră, iar diploma arată ca un fals, după mai multe repere!” a declarat acesta.

Diploma se află însă în dosarul depus de ea la Spitalul Județean Ilfov, alături de un contract de „voluntar cu activitate medicală” care i-a permis să intre în spital. Deşi ea susţine că „nu am profesat, nu am făcut decât să observ, ca voluntar”  există filmări cu falsul medic în blocul operator ginecologic.

După ce situaţia legată de cazul dr. Bîrsan a fost făcută publică, managerul spitalului, Arghir Vasile Ciobotaru, a întrerupt contractul cu Raluca Daniela Bîrsan, a dat vina pe „şefii de secţie”.

Comments

comments