Încă un azil de groază descoperit la Albota. Funcționa mascat, drept locație de închiriat!

După plângerea unei asistente medicale ce a lucrat la un azil de bătrîni la Albota, Poliția argeșeană a descoperit un nou azil de groază! Femeia a fost concediată, susține ea, ca urmare a unui conflictul cu patronul, pentru că nu a fost lăsată să îi îngrijească pe pacienții din azil.

Polițiștii care s-au dus să percheziționeze atât azilul în cauză cât și altele deținute de același proprietar, au fost îngroziți de ce au găsit acolo. În total erau cazate acolo 41 persoane, mirosurile erau insuportabile și pacienții total neîngrijiți și nespălați.

Potrivit polițiștilor, la locația din Albota se pare că un bărbat de 56 ani a murit pentru că nu i s-au acordat la timp îngrijiri medicale de urgență. Oficialii azilului însă au susținut că era vorba despre un caz social, un bărbat considerat în deplinătatea facultăților mintale, care era însă extrem de recalcitrant și care a refuzat sistematic tratamentul, până a fost prea târziu. Astfel, el a fost internat aproape cu forța la Spitalul Județean, cu cangrenă la un picior, și a murit 10 zile mai târziu, din cauza infecției.

În urma perchezițiilor și descoperirilor de ieri, s-a decis transportul la spital pentru alte trei persoane din centru. astfel, două dintre ele acuzau dureri mari de stomac (o persoană având și cancer, în fază terminală), iar alta acuza durere la o mână. Se pare că avea mâna umflată și prezenta urme de lovituri sau căzături. De asemenea, o a treia persoană a fost transportată la spital cu suspiciune de scabie.

Însă, din primele cercetări reiese că patronul respectivului azil a recurs la anumite tertipuri pentru a evita controalele din partea autorităților, după ce legislația în domeniu a fost înăsprită serios, ca urmare a descoperirii altor astfel de locuri unde bătrânii erau înfometați și chiar torturați până la moarte. Astfel, el ar fi schimbat codul CAEN pentru a nu mai funcționa ca azil de bătrâni, ci ca firmă de închiriere și subînchirierea bunurilor imobiliare, caz în care doar poliția mai poate efectua controale.

În județul Argeș, se pare că nu mai puțin de 24 de azile de bătrâni și-au schimbat codurile CAEN de la modificarea legii.

Potrivit AJPIS, firma respectivă renunțase la codul CAEN de azil din data de 16 iulie iar DSP fusese în control în urma cu o lună, înainte de  și nu găsise nimic în neregulă.

Iată și comunicatul oficial al IJP Argeș.

„La data de 23 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești – Biroul Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară în localitățile Pitești, Curtea de Argeș, Ștefănești și Albota, la sediile sau punctele de lucru ale unor persoane juridice și la locuințele unor persoane fizice, cercetate într-un dosar penal privind inacțiune în asigurarea îngrijirilor medicale și igienei unei persoane internate într-un azil de bătrâni, respectiv omisiuni în solicitarea intervenției medicale de urgență, fapt ce ar fi condus la decesul unui bărbat, cu mobilitate limitată, în vârstă de 56 ani, din Pitești.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate înscrisuri cu valoare probatorie și sisteme de calcul.

De asemenea, a fost dispus transportul la spital pentru trei persoane.

Două persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.