Încă o ţară pune România pe lista INTERZIS. Creşterea numărului cazurilor de COVID, cauza interdicţiilor de intrare

0
317

Încă o ţară pune România pe lista INTERZIS. Creşterea numărului cazurilor de COVID, cauza interdicţiilor de intrare. Danemarca este, începând de sâmbătă, deschisă călătoriilor către şi dinspre majoritatea ţărilor europene, cu excepţia a şase ţări, printre care și România. Decizia este luată pe baza evoluţiei epidemiei de coronavirus în fiecare dintre acestea, a anunţat joi Ministerul danez de Externe, potrivit agenţiei DPA.

Estonia anunțase deja că românii care doresc să intre în această țară trebuie să stea în caratină.

Pragul stabilit de autorităţile daneze pentru ridicarea restricţiilor este de cel mult 20 de noi cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori într-un interval de o săptămână, criteriu în care nu se încadrează România, Marea Britanie, Irlanda, Portugalia, Malta şi cea mai mare parte a Suediei vecine.

”Relaxarea avertismentelor de călătorie arată că atât Danemarca, dar şi cea mai mare parte a Europei se află într-o poziţie mult mai bună decât cea la care am îndrăznit să sperăm până foarte recent” în ceea ce priveşte evoluţia epidemiei, a declarat ministrul danez de externe, Jeppe Kofod, informează Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here