Încă 3 morţi din cauza gripei! Bilanţul a ajuns la 61 de decese

Încă 3 morţi din cauza gripei! Bilanţul a ajuns la 61 de decese. Numărul deceselor cauzate de virusul gripal a crescut la 61. Ultimele trei victime sunt bărbați cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani, nevaccinați.

– Bărbat în vârstă de 60 de ani, din județul Iaşi, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente şi antecedente vaccinale necunoscute. Data decesului: 31/01/2019.

– Bărbat în vârstă de 43 de ani, din județul Vrancea, confirmat cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal. Data decesului: 25/01/2019.

– Bărbat în vârstă de 56 de ani, din județul Hunedoara, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, fără condiţii medicale preexistente şi nevaccinat anti-gripal. Data decesului: 26/01/2019.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunțat, miercuri dimineață, epidemie de gripă, după ce au fost înregistrate 61 de decese din cauza virusului, de la începutul acestui sezon. Ministrul a precizat că „s-a constatat epidemia”.

Sorina Pintea a spus că obiectivul MS este reducerea numărului de cazuri severe şi de decese din cauza gripei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here