În ziua votului, urna mobile poate fi solicitată doar până la ora 14.00

La alegerile locale și europarlamentare de duminică, 9 iunie, fiecare secţie de votare va avea pregătită o urnă specială care va putea fi solicitată de cetăţenii care nu se pot deplasa sau care au dificultăţi majore în a se prezenta la secţia de votare. Cererile pentru urna mobilă pot fi depuse prin mijloace electronice sau prin intermediul unei alte persoane inclusiv în ziua alegerilor, recomandat până la ora 14:00. În secţiile de votare din străinătate nu se utilizează urna specială.

Potrivit preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, în fiecare secţie de votare va fi o urnă specială care va putea fi cerută de cetăţenii netransportabili sau de cei care nu se pot prezenta la secţia de votare. Solicitările vor putea fi depuse chiar şi în duminica alegerilor, până la „o oră rezonabilă”, recomandată fiind ora 14:00.

Pot solicita urna mobilă alegătorii netransportabili, cei internaţi în spital, într-un cămin pentru vârst­nici, persoanele arestate preventiv, în arest la domiciliu şi aflate în închisoare, dar care nu şi-au pierdut drepturile electorale, prevede hotărârea BEC.

Cererile pentru urna specială trebuie să fie datate şi semnate olograf de către alegătorul care solicită urna specială şi vor cuprinde, obligatoriu: numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau reşedinţa, adresa imobilului unde solicită urna, seria şi numărul actului de identitate, numărul de telefon, precum şi scrutinele la care vrea să voteze. Vor fi însoţite de copii ale oricărui act care califică alegătorul drept netransportabil. Nu este obligatorie prezentarea unei adeverinţe eliberate de medicul de familie.

BEC recomandă ca cererile să fie depuse la biroul electoral al secţiei de votare competent în preziua votării, în intervalul orar 18:00-19:00, iar în ziua votării nu mai târziu de ora 14:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.