dusterGrupul Renault a anunţat vineri că modelul Duster, lansat pe piaţă în 2010, a ajuns la pragul de un milion de unităţi produse, exemplarul cu numărul un milion fiind fabricat la uzina Renault de la Curitiba (Brazilia).
Duster este una dintre forţele care stau la baza creşterii internaţionale a grupului Renault şi totodată cel mai bine vândut model la nivel mondial. Duster este disponibil, în prezent, în peste 100 de ţări din întreaga lume, fie sub marca Renault, fie sub marca Dacia.
Constructorul auto român Dacia de la Mioveni a fost cel care a început să producă modelul Duster la uzina de la Piteşti în 2010, automobilele produse aici fiind destinate a fi vândute în Europa, Turcia şi ţările din Magreb. La aceeaşi uzină au început să fie produse şi Duster sub marca Renault începând din luna iunie 2010, iniţial pentru pieţele din Orientul Mijlociu, Egipt şi alte pieţe africane, iar din 2011 pentru ţările din regiunea Golfului. În prezent, modelul Duster este produs la cinci uzine: Piteşti (România), Curitiba (Brazilia), Envigado (Colombia), Moscova (Rusia) şi Chennai (India). Lansat la Salonului Auto de la Geneva în martie 2010, Dacia Duster a fost primul SUV din istoria acestei mărci. La nici o lună de la lansare, preşedintele Traian Băsescu devine primul proprietar al unui model Duster, echipat complet, preţul fiind de 17.220 euro cu TVA.
„Sunt mândru că sunt primul client al Dacia pentru Duster", a declarat Băsescu, după ce a inspectat timp de câteva minute autoturismul, împreună cu directorul general al Automobile Dacia de la acea vreme, Jerome Olive.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI