În ultimele 24 de ore, 340 de argeșeni au fost amendați pentru că nu au respectat măsura privind restricționarea circulației

În ultimele 24 de ore, 340 de argeșeni au fost amendați pentru că nu au respectat măsura privind restricționarea circulației. În ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Poliției Locale și din cadrul altor structuri au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Argeș. Au fost verificate 2655 de persoane, cu privire la respectarea masurilor de izolare sau carantină. Nu au fost întocmite dosare penale noi.

Au fost aplicate 340 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 481.800 de lei, pentru persoanele care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.

”Vă amintim că amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare se măresc. Astfel, minimul amenzii va fi de 2.000 de lei şi maxim 20.000 de lei, faţă de minim 100 şi maxim 5.000 de lei, cum erau până ieri. În același timp, amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanţele militare s-a mărit de la 1.000 de lei la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoanele juridice rămâne stabilit la 70.000 de lei.

În plus, la articolul referitor la sancţiuni se introduce un nou aliniat care prevede că, pe lângă sancţiunea contravenţională principală, în funcţie de natura şi gravitatea faptei, se pot aplica şi una sau mai multe dintre următoarele sancţiuni contravenţionale complementare cuprinse în ordonanţele militare: confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenţie, interzicerea accesului la respectivele bunuri prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate, suspendarea temporară a activităţii, desfiinţarea unor lucrări sau refacerea unor amenajări”, transmite Prefectura Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here