În Pitești vor fi plantați 120.000 de bulbi de lalele. A început acțiunea de plantare a bulbilor de lalele care vor înflori în primăvara anului 2020, acțiune care se derulează în fiecare toamnă, în această perioadă. Până la această dată s-a plantat un număr de 20.000 bulbi de lalele de diverse soiuri și culori care vor înflori începând cu luna aprilie a anului viitor. Acțiunea a început cu zonele: B-dul Brătianu, Parc Lunca Argeșului, Parc Fortuna, Zona Teatru, Zona Primărie și va continua, urmând a fi plantați nu mai puțin de 120 de mii de bulbi.

În spațiile verzi ale municipiului Pitești se plantează de obicei lalele din categoria semitimpurie și târzie, deoarece înflorirea la aceste grupe are loc în luna aprilie, perioadă care coincide cu desfășurarea tradiționalei expoziții ”Simfonia Lalelelor”.

”Plantarea se face în această perioadă pentru ca bulbii să înrădăcineze până la venirea înghețurilor. În perioada următoare acțiunea va continua și în celelalte parcuri și sensuri giratorii din Municipiul Pitești”, transmit reprezentanții Primăriei.

Comments

comments