În Franţa se ridică restricţiile de circulaţie și se deschid școlile. Magazinele neesențiale rămân închise. În Franţa, premierul Jean Castex a confrimat că din data de 3 mai vor fi ridicate restricţiile de circulaţie impuse la 30 martie.

El a mai spus că redeschiderea vieţii economice şi culturale va avea loc, probabil, la jumătatea lunii mai, numai dacă indicatorii vor arăta bine.

Premierul Jean Castex nu a avansat nicio dată precisă pentru redeschiderea magazinelor nealimentare, a spaţiilor culturale, a sălilor de sport sau restaurantelor, chiar dacă profesioniştii din aceste domenii şi sindicatele cer o perspectivă pentu a se putea pregăti. Cu toate că situaţia sanitară prezintă semne încurajatoare, premierul Castex a reînnoit apelul la prudenţă.

Jean Castex: “Situaţia sanitară se îmbunătăţeşte în ţara noastră. Constatăm de zece zile o scădere reală a circulaţiei virale. Numărul noilor bolnavi s-a redus şi el cu 10% într-o săptămână, iar această descreştere este evidentă în peste 80% din teritoriu. Vârful celui de-al treilea val a fost depăşit. Cu toate acestea, trebuie să rămânem vigilenţi. Presiunea pe spitale rămâne puternică, însă şi aici avem semne pozitive. La scară naţională, internările la reanimare indică o fază de platou de câteva zile”.

Cel mai important anunţ al serii a vizat reluarea educaţiei cu prezenţa elevilor în clase, de luni, 26 aprilie, în grădiniţe şi şcolile primare, iar din 3 mai, în gimnazii şi licee, cu protocoale sanitare stricte.

Comments

comments