În doar 3 zile, peste 950 de şoferi au rămas fără carnet pentru neacordare de prioritate

În cadrul unei acțiuni, în 3 zile, polițiștii au aplicat peste 6.000 de sancțiuni pentru abateri ale pietonilor și aproape 1.000 pentru neacordarea priorităţii de trecere de către conducătorii auto, au constatat 253 de infracţiuni şi au reţinut aproape 1.700 de permise de conducere.

În perioada 20 – 22 iulie a.c., sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, poliţiştii au desfăşurat acţiuni în trafic pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii. Activităţile i-au avut în vedere pe pietonii care nu respectă normele rutiere, dar şi pe conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversare regulamentară.

La acțiune au participat 1.896 de polițiști, dintre care 1.113 de la structurile de poliţie rutieră şi 783 de la ordine publică.

Astfel, în doar 3 zile, au fost constatate 6.062 de abateri privind nerespectarea normelor legale de către pietoni, în 3.063 de cazuri poliţiştii aplicând avertismente scrise, scopul fiind conștientizarea pietonilor asupra consecinţelor unui comportament rutier imprudent.

De asemenea, 970 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru că nu au acordat prioritate de trecere pietonilor.

Poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 1.699 de permise de conducere, dintre care 973 pentru neacordare de prioritate pietonilor.
În cadrul acţiunilor, au fost constatate 253 de infracţiuni, 181 fiind la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.