Activitatea de control desfăşurată de ITM Argeş în luna mai. În domeniul relaţiilor de muncă, ITM Argeş a efectuat un număr de 166 de controale. Astfel, la 36 angajatori au fost depistate ca prestând muncă nedeclarată un număr de 87 de persoane. În urma acestor controale au fost aplicate 30 amenzi, valoarea lor fiind în sumă de 1.220.000 lei. Pentru o singură persoană depistată muncind la negru, angajatorul primește o amenda de 20.000 de lei. Principalele domenii de activitate în care au fost găsite persoane lucrând la negru: tăierea și rindeluirea lemnului; alimentație publică, transport; construcţii, protecție și pază.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă
În baza legii 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate 149 de controale. Au fost aplicate 20 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 82.000 lei. Au fost constatate următoarele probleme: lipsă instruire SSM; lipsă control medical periodic; necomunicare eveniment; lipsă echipament individual de protecţie. Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: exploatare forestieră, întreținere și reparații auto; construcţii, lucrări instalații electrice.

Persoanele care vor să sesizeze munca fără forme legale de angajare o pot face în scris la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro, sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii, nr.11.

Comments

comments