Timbrul de mediu a fost eliminat în luna decembrie după ce a fost declarat ilegal anterior de Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Acesta ânsă ar putea fi înlocuit cu un sistem cumulativ de taxe care să cuprindă atât taxarea la înmatricularea unui autovehicul, cât și un impozit aplicat diferențiat pentru mașinile noi și cele rulate.

Reprezentanții producătorilor și importatorilor de automobile din România au afirmat, ieri, într-o conferință de presă, că susțin introducerea unui sistem cumulativ de taxe, ca alternativă la eliminarea Timbrului de mediu, sistem care să cuprindă atât taxarea la înmatricularea unui autovehicul, cât și un impozit aplicat diferențiat pentru mașinile noi și cele rulate, potrivit Agerpres. Şi președintele APIA, Ernest Popovici, a menționat că piața auto din România ar putea consemna o scădere a vânzărilor de mașini noi, ca urmare a dispariției Timbrului de mediu.

Taxa auto pentru autovehicule la prima înmatriculare a fost introdusă pentru prima dată la 1 ianuarie 2007, imediat după aderarea României la Uniunea Europeană.

Comments

comments