În Argeș, 98% dintre elevi s-au întors fizic la școală. În Argeș, aproape toți elevii s-au întors la cursuri în sălile de clasă. Excepție fac doar câțiva copii și cadre didactice care au invocate motive medicale pentru a rămâne online și câteva unități de învățământ situate în localități care se încadrează în scenariul galben sau roșu.

Astfel, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, peste 86.000 de elevi au fost în prima zi a semestrului prezenţi în clase.

Confom informaţiilor oferite chiar de inspectorul școlar general Liliana Murguleţ, în 450 de unităţi se învaţă în scenariul 1, cel verde, ceea ce înseamnă 83.837 elevi prezenţi la cursuri. Mai sunt 44 de unităţi şcolare în scenariul 2, cu un total de 4.446 elevi, dar din care 2167 elevi reprezentând preşcolarii, învăţământul primar şi cel terminal vin la ore. În scenariul 3, cel roşu, cu prezenţa fizică la şcoală doar a preşcolarilor şi elevilor de la învăţământul primar se află doar localitatea Cuca, cu o şcoală şi alte trei structuri de învăţământ, cu un total de 51 de elevi online, restul mergând la ore.

„Am făcut un procent al elevilor care învaţă online şi acesta este de 2,24 % din populaţia şcolară. Asta rezultă că aproape 98% dintre elevii din judeţ vin la şcoală, au prezenţă fizică la cursuri. Noi monitorizăm îndeaproape situaţia şi în prima zi şi nu numai toţi inspectorii şcolari au făcut vizite în tot judeţul, fiind inspectate peste 80 de unităţi de învăţământ. Eu personal am fost în 3 şcoli şi am văzut foarte bine organizarea şi nu am putut decât să gratulez conducătorii unităţilor. În plus vom avea întâlniri rapide, în fiecare săptămână, astfel că dacă se întâmplă ceva vom şti şi vom remedia problemele!” a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, Liliana Murguleţ.

Comments

comments