În Argeş, 319 candidaţi au lipsit la prima probă a Evaluării Naţionale. Nici un copil prezent nu a avut febră! Astăzi, 15 iunie 2020, s-a desfășurat prima probă scrisă a Evaluării Naționale la Limba și literatura română.

În Argeş au fost prezenți 5.132 de candidați, iar 319 nu s-au prezentat la examen. Niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul admis. Nu au fost cazuri de subiecte de rezervă. Nu au fost candidați eliminați, examenul desfășurându-se fără incidente.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie 2020 (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută joi, 18 iunie 2020, de către elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate (înaintea contestațiilor) vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie 2020.

Comments

comments