În urma manifestării fenomenelor meteorologice caracterizate prin viscol, ninsoare abundentă și ger, în cursul nopții nu au fost înregistrate victime sau alte situații care să pună în pericol comunitățile.
La nivelul județului Argeș, a fost activată, încă din data de 25.02.2018, grupa operativă, pentru monitorizarea evoluției situației din teren și coordonarea echipajelor de intervenție.

În ultimele 24 de ore, s-au semnalat efecte, constând în derapaje ușoare ale autoturismelor în afara carosabilului, blocaje ale căilor rutiere, pentru perioade determinate de timp și restricții rutiere pe anumite sectoare de drum.

S-a intervenit cu utilaje ale autorităților locale și ale Companiei de drumuri, dar și echipaje ale pompierilor, care au monitorizat zonele afectate, pentru a veni imediat în sprijinul populației afectate, în special pe DN 7, acolo unde circulația a fost blocată pentru o perioadă de timp.

Având în vedere temperaturile scăzute din timpul nopții, echipajele SMURD au executat 9 misiuni de patrulare în toate municipiile și orașele din județ, pentru identificarea persoanelor fără adăpost. În urma misiunilor, au fost găsite 3 persoane, care au fost transportate la centrele speciale.

Pentru evitarea situațiilor extreme ce pot pune în pericol viața şi sănătatea populației, le reamintim celor care pornesc la drum în această perioadă să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs și să evite drumurile greu accesibile.

De asemenea, înainte de a începe deplasarea să se asigure că sistemul de încălzire al autoturismului funcţionează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

Comments

comments