În aprilie se deschid noi centre de vaccinare. Medicii de familie vor fi pregătiți să intre în sistem

În aprilie se deschid noi centre de vaccinare. Medicii de familie vor fi pregătiți să intre în campanie. Coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare anti SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță, a anunțat, marți, deschiderea unor noi centre de vaccinare luna viitoare și organizarea de seminarii cu medicii de familie, pentru ca aceștia să fie pregatiți să se alăture campaniei de vaccinare.

Luna viitoare se vor deschide 12 centre noi unde se vor distribui doze de vaccin produs de Moderna și 144 de centre noi pentru vaccinul de la Pfizer. Coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a spus că se dorește ca luna viitoare să se mărească numărul de persoane care se vor vaccina într-un centru.

Valeriu Gheorghiță: „Tot în prima parte a lunii aprilie vom fi în măsură să operaționalizăm în platformă, cu ajutorul colegilor de la STS, creșterea numărului de persoane programate, de la 60 în momentul de față pe cele 12 ore de lucru ale unui cabinet, la 90 de persoane pe cabinet, ceea ce însemnă că va crește ritmul de vaccinare în fiecare centru de vaccinare. În acest fel se vor crea locuri suplimentare pentru programare, așa încât se va reduce timpul de așteptare în listă”.

Tot luna viitoare se vor organiza seminarii pentru a-i pregăti pe medicii de familie să facă în cabinetele lor individuale vaccinări împotriva SARS-CoV-2.

Valeriu Gheorghiță a estimat că în jur de 50-55% din totalul medicilor de familie se vor alătura campaniei naționale de vaccinare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here