În aceste zile, 122 de ambulanțe tip C se vor pune în funcțiune! Şi Argeşul va mai primi una

„În perioada 5-8 iunie 2019, va avea loc activitatea de recepție cantitativă, calitativă și de punere în funcțiune a 122 de ambulanțe noi, de tip C, destinate serviciilor de ambulanță și SMURD” a anunţat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Ambulanța tip C este destinată intervenției medicale de urgență la cel mai înalt nivel și transportului medical asistat al pacientului critic, fiind dotată cu echipamente, materiale și medicamente de terapie intensivă.

Echipajul ambulanței de tip C este condus obligatoriu de un medic special pregătit, iar vehiculul este astfel construit încat să permită acordarea asistenței medicale de urgență în mod corespunzător.

Programul de dotare cu ambulanțe din fonduri UE realizat prin DSU-IGSU va continua să ajungă la peste 700 de ambulanțe în cursul acestui an.

Judeţul Argeş va primi de data aceasta doar o ambulanţă, care se va adăuga celor două deja existente. Este posibil însă ca numărul acestora să crească în viitor.

Ultima recepție de punere în funcțiune a ambulanțelor s-a realizat în luna decembrie a anului trecut, unde 420 de ambulanțe de tip B și-au continuat drumul firesc în a salva vieți.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI