În 2016 s-a dublat numărul proiectelor depuse prin PNDR, de la 143 la 307. Valoarea a ajuns la 11,6 milioane de euro

0
329

Prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, a anunţat azi, în conferinţa de presă a instituţiei, o creştere impresionantă a numărului de proiectelor depuse spre finanţare din  Planul Naţional de Dezvoltare Rurală.

La nivelul judeţului Argeş, în anul 2016, au fost depuse 307 proiecte în valoare de 11.685.000 euro, care se află în acest moment în etapa de evaluare. Se observă, comparativ cu anul 2015,  o dublare a numărului acestora, de la 143 la 307, şi o creştere semnificativă a sumelor solicitate, de la 7,5 la 11,6 milioane de euro.

„€・Consider ca un rol important în creşterea numărului de proiecte depuse l-a avut Ghişeul unic pentru proiectele depuse în cadrul PNDR la sediul APIA, ce a avut, în principal, un rol de informare pentru potenţialii beneficiari şi simplificarea procedurilor de avizare la instituţiile deconcentrate. Din evidenţele noastre peste 200 de potenţiali beneficiari au accesat serviciile furnizate de Ghişeul unic. Alte produse promovate de Ghişeul unic: Revista electronică Info Ghiseu Unic PNDR transmisă în teritoriu, căsuţa poştală unică ghiseu.unicpndr@gmail.com – pentru rezolvarea solicitărilor în 72 de ore, realizarea unei reţele de multiplicatori a informaţiilor, Ghişeul unic cu ajutorul primăriilor şi unificarea procedurilor de emitere a avizelor ăn baza unor iniţiative legislative de proceduri comune”・a declarat prefectul Soare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here