2015 a reprezentat pentru Dacia primul an în care a organizat un program de plecări voluntare de pe platforma de la Mioveni. Surprinzător şi pentru conducere a fost numărul mare de doritori: peste 500.

Asta, în condiţiile în care se aşteptau la circa 300 de cereri.

„În 2015 am organizat un program de plecări voluntare la care s-au înscris 500 de persoane, cei mai mulţi având peste 58 de ani, chiar 60, sau având probleme de sănătate. E vorba de un program voluntar, nu de concedieri”, a declarat Nicolas Maure, şeful Dacia, adaugând că şi în 2016 se va organiza un astfel de program, Dacia oferind compensaţii celor care se decid să plece.

Potrivit directoarei de Resurse Umane, Dana Oprişan, cei care au plecat au făcut-o în mod special pentru banii primiţi. „Aşa cum a spus şi domnul Maure, cei ce au plecat au fost în general persoane în vârstă, cu vechime. Noi aşteptam vreo 300, dar au fost în final peste 500! Compensaţiile au variat, în funcţie de vechimea în muncă, pregătire… Cei mai tineri, cu vechime mică, au primit mai puţin, sumele au plecat de la 10.000 de lei, dar pentru cei cu vechime au ajuns şi la 100.000 de lei! Majoritatea şi-au motivat dorinţa prin faptul că vor să cumpere casă la copii, să nu mai aibă grija lor, iar banii tocmai le folosesc pentru asta, că vor să termine cu creditele la bancă să fie liniştiţi sau că au, întradevăr, probleme de sănătate şi aşa tocmai reuşesc să se ocupe şi de acest aspect”.

Robotizarea va reduce, în următorii 5 ani, numărul angajaţilor de pe întreaga platformă. Automatizarea a început la Dacia în 2013 şi acum ritmul este alert, obiectivul fiind ca gradul de robotizare să ajungă de la 5% în prezent, la 20% în 2020. Roboţii industriali preiau munca unor oameni, de aici trendul de scădere al numărului de angajaţi. Însă, acest lucru nu înseamnă că Dacia nu va face, în continuare, angajări. „O parte dintre cei ce au ales să plece au fost înlocuiţi tot de oameni. Au mai fost plecări şi din motive obiective, cum ar fi pensionările sau demisiile. Şi vor mai fi! Cei ale căror posturi vor fi înlocuite de maşini ca urmare a robotizării vor putea trece în alte compartimente ale uzinei care se vor dezvolta în următorii ani, cum ar fi Uzina Mecanică, unde va începe fabricare de chiulase. Iar procesul se va întinde pe mulţi nai de acum înainte, deci vom mai avea nevoie de oameni!” mai spune Dana Oprişan. 

Comments

comments