În 2015, investiţiile continuă la Valea Iaşului. Primarul Nicolae Barbu vrea să construiască o centrală fotovoltaică

Gospodar din fire, edilul şef al comunei Valea Iaşului, Nicolae Barbu va demara şi în acest an noi proiecte şi le va finaliza pe cele începute în anii anteriori. Principalele priorităţi ale primarului Nicolae Barbu sunt finalizarea grădiniţelor din satele Mustăţeşti şi Ungureni şi a dispensarului comunal şi reabilitarea Căminului Cultural Valea Iaşului, dar şi finalizarea lucrărilor de infrastructură, Valea Iaşului aflându-se printre puţinele comune din Argeş, în care toate satele sunt alimentate cu apă. „În acest început de an vom continua investiţiile începute în 2013 şi 2014, printre care finalizarea grădiniţei cu program prelungit din satul Mustăţeşti, realizată în proporţie de 95% şi cea din satul Ungureni, realizată în proporţie de 65%, finalizarea dispensarului uman, care este 60% realizat, dar şi reabilitarea Căminului Cultural Valea Iaşului, care este realizat în proporţie de 90%. În ceea ce priveşte infrastructura, vom continua reabilitarea reţelei de apă din satul Valea Uleului, lucrare realizată 45%, dar şi finalizarea lucrărilor de canalizare, pe proiectul de finanţare pe OG 28 privind execuţia a 20 de km de extindere a reţelei de canalizare. În satele Bărbălăteşti şi Borovineşti urmează realizarea în întregime a reţelei de canalizare, în satul Cerbureni este deja realizată 65% din canalizare, iar în satele Valea Iaşului, Ungureni, Mustăţeşti şi Valea Uleului mai sunt de realizat reţele în proporţie de 5 – 10%. De asemenea, vreau să precizez că toate satele din comuna Valea Iaşului au alimentare cu apă. În ceea ce priveşte situaţia drumurilor din comună, urmează asfaltarea drumului local Valea Iaşului, în lungime de 1,1 km, strada Nuculeţ – 200 m şi strada Călineşti încă 500 m de asfaltat. Urmează în primăvară şi asfaltarea drumului comunal 259 Ungureni – Borovineşti în lungime de 2,7 km, iar terenul ce urmează a fi asfaltat este deja pregătit cu rigole, podeţe către proprietăţile cetăţenilor şi gabioane de sprijin. De asemenea, tot în acest an vom asfalta şi drumul comunal DC 258 Mustăţeşti – Cerbureni pe o lungime de 1,3 km”, ne-a declarat primarul Nicolae Barbu.

Valea Iaşului va avea centrală fotovoltaică care va asigura energia pentru iluminatul public şi alimentarea tuturor instituţiilor publice din localitate

„La finalul lunii ianuarie, cel mai târziu începutul lunii februarie se va lansa licitaţia pentru execuţia unei centrale fotovoltaice cu o putere de 200 kw, finanţare realizată printr-un împrumut de la Banca Mondială în valoare de 456.000 dolari, iar în acest moment documentaţia tehnică este realizată. Centrală fotovoltaică va asigura energia electrică necesară pentru iluminatul public, pentru staţiile de pompare cu apă, cele de canalizare şi cele de epurare, dar şi energia necesară în instituţiile din localitate: Primărie, Cămine Culturale, şcoli, grădiniţe, dispensar”, a precizat edilul comunei Valea Iaşului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here