Marţi, 29 martie, în prezenta premierului Dacian Ciolos, A.N.A.F. a prezentat Raportul de performantă.

 

Ponderea veniturilor bugetare în PIB a ajuns astfel la 27,9%, cu 0,5 puncte procentuale mai mult decât în 2014.
Încasările din TVA la bugetul de stat au crescut cu 12% față de 2014, până la 57,13 miliarde de lei (12,69 mld euro), iar cele din impozit pe profit au crescut cu 13%, până la 12,33 miliarde de lei (3,06 mld euro).
La sumele atrase la buget au contribuit structurile inspecției fiscale, care au stabilit obligații suplimentare de peste 18,9 miliarde lei și au diminuat pierderea fiscală declarată cu peste 2.69 miliarde lei.

De asemenea, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală au destructurat rețele tranzacționale frauduloase și au stabilit sume (prejudicii aferente actelor de sesizare penală şi sancţiuni contravenţionale) în valoare totală de peste 5 miliarde lei (1,2 mld euro), valoarea actelor de sesizare cu prejudiciu mai mare de 1 milion de euro reprezentând 87,6% în total prejudicii identificate.
Inspectorii structurilor de control al veniturilor persoanelor fizice au identificat în total peste 20 milioane de lei nejustificați, care aparțineau unui număr de 350 de contribuabili.

Prin structurile vamale s-a asigurat supravegherea şi controlul vamal a 20 de milioane de călători şi 6 milioane de mijloace de transport, printre altele fiind confiscate 4,58 milioane de țigarete de contrabandă.
Pentru asigurarea recuperării sumelor stabilite suplimentar și a prejudiciilor, au fost dispuse măsuri asigurătorii în valoare totală de peste 7,5 miliarde lei (1,67 miliarde euro).

Comments

comments

DISTRIBUIȚI