Împrumuturi cu acte false în Argeș! 13 persoane au fost reținute și peste 100.000 de lei au fost confiscați

13 persoane au fost reținute și peste 100.000 de lei au fost confiscați de polițiștii din Argeş, în urma a 9 percheziții efectuate miercuri, 22 noiembrie, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 150.000 de lei unor instituții de credit, nebancare.

Pe 22 noiembrie, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au efectuat 9 percheziţii, la locuințele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale și instituții nebancare, din judeţele Argeş și Mehedinți.

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal ce are ca obiect infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la înşelăciune, falsificare de instrumente oficiale, folosire a instrumentelor false, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

În urma percheziţiilor, polițiștii au confiscat, în vederea instituirii de măsuri asiguratorii, peste 100.000 de lei, susceptibili a proveni din activități infracționale şi au ridicat în vederea continuării cercetărilor documente cu valoare probatorie.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie – octombrie, cei în cuză ar fi obținut, în mod fraudulos, sume de bani, cu titlu de împrumut, de la șase instituții financiare nebancare de tip C.A.R., pe care ulterior nu le-ar mai fi restituit.

Prejudiciul cauzat este de peste 150.000 de lei, reprezentând sumele de bani nerambursate. 28 de persoane au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Pitești, pentru audieri.

Dintre acestea, 13 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

La acțiune au participat polițiști de investigare a criminalității economice și luptători ai serviciilor pentru acțiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Argeș și Mehedinți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.