,,Împreună pentru o generație sănătoasă”. Simpozion organizat de OAMG Argeş şi Spitalul de Pediatrie Piteşti

0
286

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), filiala Argeș, a organizat, în parteneriat cu Spitalul de Pediatrie, simpozionul cu tema ,,Împreună pentru o generație sănătoasă”.

Evenimentul, ajuns la cea de-a VII-a ediție, a devenit deja o tradiție în cadrul instituției fiind organizat, întotdeauna, pentru a marca Ziua Internațională a Copilului.

Prezentă la eveniment, doamna Florina Gheorghe, managerul Spitalului de Pediatrie, a apreciat rolul esențial al asistenților medicali în formarea și promovarea timpurie a celor mai importante deprinderi privind alimentația sănătoasă a copilului, adultul de mâine.

Celor aproximativ trei sute de asistenți medicali, de la diverse unități sanitare, li s-au alăturat medici specialiști din domeniile pediatrie și medicină de familie.

Anul acesta, problematica abordată în lucrările prezentate în cadrul sesiunii științifice a vizat alimentația sănătoasă a copilului.

Participanții au audiat lucrări științifice și pledoarii susținute de asistenții medicali Neli Homeghiu, Viorica Neață și Marilena Bădulescu și medicii pediatri Cristina Iordache și Simona Scoroja, medicul de familie Dana Tudan.

Un accent deosebit s-a pus pe asigurarea unei alimentații potrivite pentru primele o mie de zile din viața unui copil, pornind de la hrana de aur a bebelușului, laptele matern.

Neli Homeghiu, vicepreședinte al Ordinulului Asistenților Medicali Argeș și asistent medical în Spitalul de Pediatrie Pitești a subliniat că ,,este crucial să ne asigurăm că fiecare mamă și fiecare copil are acces la o nutriție optimă în primele o mie de zile deoarece această perioadă oferă o fereastră unică de intervenție pentru a construi sănătatea pe termen lung”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here