IMPRESIONANT! Munții Făgăraș văzuți din satelitul Copernicus

Salvamont Argeș a publicat azi noi imagini ale munților Făgăraș, dintr-o altă perspectivă! „Din nou, de la amicul nostru de sus… Copernicus” au explicat salvatorii argeșeni.

Programul Copernicus este programul de observare a Pământului al Uniunii Europene, program care supraveghează planeta și mediul înconjurător în beneficiul final al tuturor cetățenilor europeni. Acesta oferă servicii de informații bazate pe observarea Pământului prin satelit și pe datele in situ (non-spațiale).

Programul este coordonat și gestionat de Comisia Europeană. Acesta este implementat în parteneriat cu statele membre, Agenția Spațială Europeană (ESA), Organizația Europeană pentru Exploatarea Sateliților Meteorologici (EUMETSAT), Centrul european pentru prognoze meteorologice pe termen mediu (CPMTM), agențiile UE și Mercator Océan.

Mari cantități de date globale colectate de la sateliți, precum și de la sistemele de măsurare de la sol, aeriene și maritime sunt folosite pentru furnizarea de informații pentru a sprijini furnizorii de servicii, autoritățile publice și alte organizații internaționale să îmbunătățească calitatea vieții cetățenilor europeni. Serviciile de informații furnizate sunt gratuite și liber accesibile pentru utilizatorii acestora.

Sursa: copernicus.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here