Impozite locale majorate cu 300%. În ce condiţii vei plăti de 3 ori mai mult pentru casa sau terenul din Piteşti

Consiliul Local Piteşti a aprobat, în şedinţa de joi, 27 aprilie, nivelul taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2018. Acestea rămân în continuare la aceeaşi valoare cu cele din 2017, cu un amendament, propus de consilierul Mariean Neacşu: majorare de 300% pentru proprietarii care nu îşi întreţin clădirile şi terenurile!

Poliția Locală va avea sarcina de a identifica proprietățile neîngrijite și va informa aparatul tehnic al Primăriei care, în primă instanţă va trimite notificăricătre proprietarii cu privire la lucrările pe care trebuie să le facă într-un termen dat pentru rezolvarea situației.

Dacă avertismentul nu va fi luat în calcul de proprietari, Serviciul de Taxe şi Impozite al Primăriei va trece la decizia de majorare a impozitului anual pe proprietatea respectivă (terenul sau clădire). Majorarea va fi de 300% față de valoarea inițială!

Potrivit primarului Cornel Ionică, încercările de a convinge cu frumosul anumiţi proprietari de a-şi ţine clădirile şi terenurile în stare de curăţenie şi siguranţă nu au dat rezultate până acum şi nici cu amenzile nu s-a rezolvat nimic. Edilul Piteştiului a fost de acord cu majorarea impozitului propusă de consilierul Neacşu, însă a susţinut ca majorarea să fie, în primă instanţă, de doar 300%, deşi legea permite o creştere de până la 500%.

Într-o şedință viitoare a Consiliului Local Pitești va fi adoptat şi un regulament conform căruia să se aplice această hotărâre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.