În jurul orei 6.00, la nivelul județului Argeș a fost activat Planul Roșu de intervenție, în urma sesizării faptului că un accident cu victime multiple a avut loc în municipiul Pitești, strada Smeurei, între două autocare ce transportau muncitori. Imediat, spre locul evenimentului s-au deplasat toate echipajele medicale ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș și Serviciului Județean de Ambulanță disponibile.

În total au fost mobilizaţi la locul accidentului 39 de salvatori din cadrul ISU Argeș, cu 7 ambulanțe SMURD de prim-ajutor și de terapie intensivă mobilă, o autospecială cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o autospecială de transport victime multiple și o autospecială de primă intervenție și comandă, alături de 4 ambulanțe din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Argeș și 8 echipaje ale Poliției, au acționat la fața locului, sub coordonarea Prefectului județului, Cristian Soare.

isu2

Funcția de comandant al acțiunii a fost îndeplinită de împuternicit inspector șef al ISU Argeș, maior Olar Bogdan.

În cele două mijloace de transport se aflau peste 80 de persoane, iar în urma accidentului au rezultat 17 victime – o persoană încarcerată (șoferul unuia dintre autocare) și 16 pasageri care au avut nevoie de îngrijiri medicale. Pompierii au acționat pentru descarcerarea șoferului, ulterior fiind predat unui echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă și transportat la spital. Tuturor celor 17 victime, care prezentau traumatisme (8 femei și 9 bărbați cu vârste cuprinse între 32 și 61 de ani) li s-a acordat primul ajutor și au fost transportate la Spitalul Județean Argeș.

Comments

comments