Imagini de colecție! Un an fără ultimul rege al României. Ceremonie emoționantă la Curtea de Argeș. Miercuri, 5 decembrie, s-a âmplinit un an de la moartea Regelui Mihai I, ultimul monarh al României. Familia regală a organizat un parastas la Curtea de Argeș, unde zeci de oameni, dar și membrii familiei regale au venit, cu lacrimi în ochi, să aprindă o lumânare în memoria Majestății sale.

În prezența membrilor Casei Regale slujba de pomenire a fost oficiată în Catedrala Arhiepiscopală, necropolă voievodală și regală, de către Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, în calitate de delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, împreună cu Înaltpreasfințitul Iosif, mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale și Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. Lângă Înalții Ierarhi s-a aflat un sobor de preoți și diaconi.

După încheierea slujbei parastasului a fost făcută o scurtă pomenire la mormintele regelui Mihai I și al Reginei Ana, aflate în pridvorul noii Catedrale Arhiepiscopale. Momentul a fost unul privat, în interiorul catedralei având acces doar familia regală. După retragerea membrilor familiei regale, toți cei prezenți au putut să se reculeagă la mormântul regelui Mihai I.

Regele Mihai a murit pe 5 decembrie 2017, la reşedinţa sa din Elveţia, la vârsta de 96 de ani. Pe 16 decembrie 2017 a fost înmormântat în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş. (sursa foto: eparhiaargesului.ro)

Comments

comments