Jack Daniel’s în rate! Suntem una dintre cele mai sărace țări din Uniunea Europeană, asta spun toate analizele și datele economice. Iar întrebarea cea mai potrivită ar fi: oare suntem săraci pentru că nu avem educaţie sau ne lipseşte educaţia pentru că suntem săraci? Și ca să complectăm lista, după ce că ne numărăm printre cele mai sărace țări din UE, mai suntem și pe locul trei la consumul de alcool… că doar ”ne permitem” sau pentru băutură se găsesc întotdeauna bani, dacă nu, cumperi pe datorie sau mai nou, în rate.

Și cum sărăcia este întâlnită la tot pasul în țara noastră, fiecare ”întreprinzător” se gândește cum să profite pe seama ei. De la creditele pentru locuințe, autoturisme, la creditele de nevoi personale, pentru achiziționarea de mobilier, aparatură electronică și electrocasnică sau chiar vacanțe, s-a ajuns să se întâmple și imprevizibilul: băutură alcoolică în rate.

Mai precis, pe Internet circulă o poză tare mediatizată și distribuită, cu oferta unui supermarket de vânzare a unei băuturi alcoolice în rate! Pe sistemul vânzării pe datorie sau ”pe caiet”, cum încă se procedează în micile magazine de la țară sau în cele de la colțul blocului, s-a ajuns ca în supermarket să se vândă băutură alcoolică, bineînțeles ”din cea mai scumpă”, în rate… Că na… să și-o permită tot românul! Doar nu vreți să decădem ca țară de pe ”onorabilul” loc trei la consumul de alcool!

Comments

comments