Regia Națională a Pădurilor – Romsilva prezintă, pe contul său de Facebook, câteva imagini de iarnă din Parcul National Piatra Craiului. Fotografiile au fost realizate de rangerii parcului în acțiunile de patrulare și monitorizare.

Parcul Național Piatra Craiului are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare păduri. Parcul are o zonă de protecție de aproape 5.800 de hectare.

Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale, cu o suprafață totală de aproape 850 de mii de hectare, din care peste 580 de mii de hectare păduri. În aceste parcuri, în total, aproape 175 de mii de hectare se află în zone de protecție strictă sau integrală. Zonele de protecție strictă sau integrală au fost extinse de specialiștii Romsilva, în ultimii doi ani, peste 20.000 de hectare. Romsilva a introdus peste 14.000 de hectare de pădure în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine și peste 24.000 de hectare de păduri valoroase de fag în Patrimoniul Mondial Natural al UNESCO.

 

Comments

comments