Horoscopul Minervei pe 2018. Schimbări radicale pentru Berbeci, în acest an

BERBEC. 2018 le oferă acestor nativi ocazia unor schimbări considerabile, chiar radicale, care pot aduce în cele din urmă la o mai mare stabilitate în viața lor. De fapt, vor face față mai multor situații, vor arăta o atitudine responsabilă și matură în alegerile lor, iar acest lucru îi va surprinde chiar și pe ei la început, astfel că, ar putea fi greu de înțeles modul în care au reușit în cele din urmă să fie luați în seamă, într-un context dificil care însă face ca ei să nu se dea bătuți.

Stăpânul semnului – Marte
Culoarea specifică – roşu, alb şi roz.
Metalul caracteristic – fierul.
Cristalele semnului – rubinul, rodocrozitul, granatul, piatra sângelui, ametist, cuarţ roz, carneol, jasp roşu.

Oportunitățile
Până în 8 noiembrie 2018, nativii acestei zodii se vor bucura să petreacă timpul liber alături de cei dragi. Cei care dispun de ceva resurse vor dori să investească în casă, să-şi schimbe locuinţa sau să-şi cumpere o alta, aşa că paginile de imobiliare ale ziarelor îi vor atrage ca un magnet sau revistele pentru casa şi grădina şi amenjarea lor, care vor deveni o adevărată sursă de inspiraţie. Dacă au casă şi doresc să mai construiască un corp de clădire sau să mai ridice un etaj, vor primi cu uşurinţă aprobarea să o facă.

Va urma o perioadă benefică în sensul că se vor bucura de tot ceea ce le va oferi viaţa. Cei care sunt singuri vor găsi o companie romantică pentru distracție, cei care sunt într-o relaţie vor fi obligaţi să ia o decizie – încotro se îndreaptă aceasta, cei care sunt părinţi se vor bucura să petreacă timpul cu copiii lor. Dacă sunt femei care doresc să rămână însărcinate, acum este un moment excelent.

Provocările
Vor continua să fie din ce în ce mai atenţi la cheltuielile pe care le fac, iar cei care doresc să-şi cumpere un apartament vor căuta instituţia financiară care oferă cel mai bun credit ipotecar. Tot acum, vor urmări cu atenţie în ce condiţii să-şi sporească avutul, care bancă dă cel mai bun comision, ce pachet de servicii este mai rentabil.

Neptun sugerează undeva în perioada martie – mai, că prin cineva apropiat – părinţii, partenerul de viaţă ori cel de afaceri, economiile sale ar putea creşte vertiginos ceea ce pentru nativii Berbec va fi o încântare. Posibil ca mulţi dintre ei să primească fie dividendele de la care îşi cam luaseră gândul, fie le va fi mărit salariul cu avantajele care decurg din aceasta sau cei care au afaceri ar putea primi o ofertă de colaborare ori de asociere de nerefuzat. Este bine însă, înainte de a semna orice act, să verifice bonitatea celui care face oferta, ca măsură de prevedere.

Familia, dragostea și viața socială
Este o componentă foarte importantă din viaţa nativilor sau celor cu Ascendentul în Berbec. Ei bine, din acest punct de vedere, avem o mulțime de vești bune. Există sprijin emoțional și, probabil, financiar din partea familiei pentru a-şi atinge scopurile pe care şi le propun – schimbă mobila sau doar câteva piese de mobilier, ridică încă un etaj la casă sau fac modificări în apartament, orice este posibil. Apoi, există o latură mai mult culturală și de rafinament în tot ceea ce se întâmplă acum în casă. Poate că unul dintre parteneri sau copilul vor decide să facă o facultate ori se vor înscrie la o instituţie de învăţământ superior on-line.

Cei care au talent şi răbdare se vor apuca de scris ori vor descoperi valenţele lecturii, dincolo de agitaţia cotidiană. La nivel psihologic este un an, indiscutabil, de progres. Starea de spirit generală este pozitivă, sunt optimişti şi încrezători în ceea ce fac. Vor remarca profunzimea psihologică a evenimentelor şi se vor surprinde de înţelegerea de care dau dovadă. Au o mai bună capacitate de a-şi dirija emoțiile care pentru ei sunt o adevărată forţă, într-un mod corect, coerent și pozitiv. Stările de bună dispoziţie dau naștere la evenimente fericite, nu?

Universul le oferă acestor nativi foarte multă libertate de mişcare în ce priveşte dragostea și căsătoria, faţă de care însă ei manifestă o oarecare lipsă de interes. Se pare că alte lucruri sunt mai importante pentru ei decât dragostea. Sinceră să fiu, mă aștept ca status quo-ul lor să prevaleze, adică cei căsătoriți să rămână căsătoriţi și cei singuri să rămână singuri. Şi deși căsătoria nu este o prioritate, transpare dragostea de viață şi fără căsătorie.

Chiar dacă mariajul nu este o prioritate, nu înseamna că o relaţie abia începută să nu se transforme, pe parcurs, în ceva mai serios şi mai profund. Alte posibilităţi ca aceşti nativi să se îndrăgostească ar fi în perioadele: 13 iunie – 10 iulie cât Venus le va tranzita Casa Iubirii sau între 25 iulie şi 3 septembrie cât Soarele se va afla în tranzit prin Casa Iubirii.

Ca și anul trecut, viața personală, dragostea și căsătoria tinerilor Berbeci vor fi extrem de instabile. Dragostea vine și pleacă, reacţiile lor impulsive au nevoie de echilibru. Marea provocarea, pentru ei, este să aleagă între angajament şi propria libertate.

Finanțele și Cariera
Nici banii şi nici cariera nu sunt pe prim plan în acest an. Aş spune că mulţi dintre nativii Berbec par mulțumiți cu status quo-ul lor. Sunt acolo unde îşi doresc să fie, sunt pe drumul lor şi nu simt nevoia să schimbe nimic din ceea ce au. Asta nu înseamnă că nu sunt atenţi la cariera lor sau că nu au venituri, nu. Doar că alte chestiuni au prioritate în 2018.

Câștigurile vor fi mai bune decât anul trecut. Ar trebui să realizeze un salt frumos al veniturilor după 8 noiembrie, când Jupiter se va mută în Săgetător. Banii vin spre ei cu uşurinţă, ca şi cum s-ar distra pe terenul de joc. Sunt bani care vin din alte surse, prin flerul lor și nu prin strategie, din terenuri sau alte speculaţii financiare. Au noroc la speculații, dar să-şi asculte intuiţia şi să nu îşi forţeze norocul atunci când simt că trebuie să se oprească. Prudenţa este cheia pentru sănătatea financiară. Ca întotdeauna, Jupiter, generos, le va aduce foarte mult şi cu toate acestea, să nu uite simțul proporției.

Două eclipse totale de lună vor afecta finanţele şi viața de familie. Una este pe 31 ianuarie, iar cealaltă pe 27 iulie, pe axa Leu – Vărsător. Acestea vor produce schimbări necesare în segmentul financiar asigurând bonitatea pe termen lung.

Câștigurile și oportunitățile au tendința de a veni spre ei dintr-o varietate de surse și într-o multitudine de moduri. Această tendință continuă şi în acest an.

Ce ar putea perfecţiona
Să-şi antreneze mintea și abilitățile de comunicare, să-şi lărgească vocabularul, să citească şi să scrie mai mult, chiar şi email, dacă nu scrisori de-adevăratelea. Tinerilor le-aş sugera un jurnal în care să-şi scrie gândurile, să-şi extindă competenţele urmând cursuri de specializare care îi plac ca să afle mai multe despre complexitatea echipamentelor de comunicare, mai ales că suntem în plină eră a calculatorului şi cei mai mulți oameni nu au trecut dincolo de elementele de bază.

2018 este, de asemenea, un an bun pentru a face progrese de natură psihologică căci vor ajunge la perspective profunde cu privire la modul cum procedează ceilalţi, iar aceste descoperiri le va aduce mulţumire. Din toamnă, vor găsi liniştea într-un hobby creativ, probabil, un sport la-ndemână. Creativitatea lot va alunga starea proastă de spirit și va ajunge un soi de piață de desfacere pentru excesul emoțional.

Sănătate
Aspectele legate de sănătatea sunt frumoase şi în acest an. Cu excepția lui Jupiter, toate planetele lente fac aspecte bune care îi favorizează. Segmentul sănătate este atât de bine susţinut încât nu trebuie să fie prea preocupaţi de ei. Sigur vor exista perioade de epuizare energetică dar vor fi de scurtă durată. Ele provin de la tranzitul planetelor personale însă nu sunt suficiente pentru a provoca boli grave. Cei care totuşi se confruntă cu anumite probleme de sănătate, în 2018 acestea vor scădea în intensitate .

Le-aş propune o cură de purificare, mai precis un regim de detoxifiere. Sănătatea poate fi îmbunătățită prin eliminarea din organism a deşeurilor şi produşilor de catabolism. De asemenea, sugerez o schimbare de dietă cu una mai bună care să implice şi cultivarea echilibrului emoțional și psihologic, dar și un hobby creativ. Depresia este cel mai mare duşman al lor.

De asemenea, Berbecii au nevoie de mai multă grijă pentru picioarele lor și vor obține rezultate bune prin masaj reflexogen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here