Caracteristica săptămânii: Tensiuni, la toate nivelurile. Prinşi între o Lună Nouă, eclipsa de Soare şi revenirea lui Mercur în mers normal de la sfârşitul săptămânii, vom trece de la agonie şi extaz şi invers, de câteva ori în această săptămână. În noaptea de 23 spre 24 octombrie, la 00.57, eclipsă parţială de Soare. Aceasta se produce odată cu fenomenul de Lună Nouă, în semnul Scorpionului, cu Soarele şi Luna la 00:25 Balanţă, în apropierea Nodului Nord (cârma destinului) aflat în Balanţă la 19:21, care promite ridicări, realizări, schimbări în bine. Eclipsa se produce la nivelul Casei a 4-a, Casa familiei, a rădăcinilor, a genealogiei, a eredităţii, dar şi a real-estate-ului. Lucruri importante se vor petrece în tot ceea ce semnifică domeniul familie. Nodul Nord în Balanţă, în Casa a 3-a, casa comunicării, a zvonurilor, a colportrării, a discuţiilor după ureche, va amplifica, va epura şi va aprofunda conştientizarea propriilor motivaţii. Despre revenirea lui Mercur în mers noramal, vom discuta săptămâna viitoare.

Berbec – Careul în T dintre conjuncţia Soare – Venus, Pluto şi Uranus se păstrează cu un accent mai volatil pe casa parteneriatelor, aici se pot petrece lucruri neaşteptate, cu atât mai mult cu cât şi Nodul Nord sau cârma destinului în trazit cât şi Soarele şi Venus aduc o notă dramatică, deoarece Casa parteneriatelor are o legătură foarte puternică prin Marte tranzit cu Tribunalul sau altă instituţie cu atribuţii coercitive şi mă gândesc la un divorţ neaşteptat, aducerea în instanţa a unor oameni de afaceri pe 20 şi 21 octombrie, cei care au o mică afacere să nu se pomenească pe 20, 21 şi 22 octombrie cu un control care, indiferent cât de corect sunt ţinute actele contabile tot vor găsi ceva de amendat, o intervenţie chirurgicaă neaşteptată, o decizie neloială de îndepărtare dintr-o funcţie administrativă, aşa zisul înjunghiat pe la spate, schimbări sau decizii la vârf care să vizeze activitatea unor instituţii care pot destabiliza activitatea întregi insituţii, toate acestea vor veni într-o cascadă ameţitoare, vor lovi în Berbecii implicaţi direct dar şi în cei indirect care nu sunt decât simplii executanţi sau muncitori. Miercuri, pe 21 octombrie, zmeul care se formează poate aduce un val de acalmie, îi lasă pe nativii Berbeci să-şi tragă sufletul şi mulţi dintre ei vor realiza că este o piatră de încercare dură. Mă gândesc la schimbările de mentalilate, renunţarea la unele idei bune sau ce vor spune, ce argumente şi ce decizii vor lua şi care îi vor pune în dificultate în momentul când Mercur staţionar conjunct cu Nodul Nord în opoziţie cu Uranus peste Soarele lor, pe 23 şi 24 octombrie, de eclipsa de Soare, unele chiar pe 25 octombrie, când Mercur revine în mers normal. Indiferent de cât de dureros ar fi, cât de ofensat şi dezamăgt s-ar simţi de atituniea ingrată a colegilor şi şefilor, sfatul meu este să nu reacţioneze. Dacă tac acum, faptul că este vorba doar despre un concurs de împrejurări prost se va dovedi abia după 1 noiembrie. Să-şi amintescă ce spuneam săptămâna trecută când mă refeream la faptul că totul este tensionat.

Chiar dacă tensiunea dintre Saturn şi Jupiter se menţine, săptămâna aceasta ea este îndulcită de trigonul cu Uranus, de susuţinerea Junonei ajunsă şi ea în Casa iubirii şi astfel emoţiile şi furiile acumulate la serviciu, odată ajunşi acasă le canalizează în relaţia de iubire ceea ce nu este rău deloc se ştie că Berbecii sunt pătimaşi. Până şi profesional lucrurile par să se liniştească, iar financiar le-aş spune să continue să stea în stand by. Ca sănătate, atenţie la durerile de cap, de astă dată nu cred să fie vorba despre obişnuitele migrene ci despre nişte probleme renale aşa că i-aş sfătui să meargă la medic. Alţii se pot confrunta cu probleme dentare, să accepte un tratament iar dacă este vorba despre extracţie să apeleze la ea doar în regim de urgenţă dacă nu, să amâne!

Taur – se menţin tensiunile de care amintean săptămân trecută şi pentru aceşti nativi. Venus peste Marte în Casa speculaţiilor financiare poate sugera dorinţa de a-şi continua studiile dar lipsa banilor să îi facă să bată în retragere, în schimb Pluto care este pe axa spirituală îi atenţionează să-şi schimbe poziţia faţă de bani, să renunţe la ideea preconcepută de siguranţă şi stabilitate financiară şi să folosească banii şi să-şi materializeze visele. Mai mult trigonul dintre Marte tranzit şi Uranus tranzit sugereză că au puterea să facă acest salt şi odată făcut evoluţia spirituală a acestor nativi va cunoaşte o altă dimensiune. Provocările sunt atuul de forţă al relaţiei dintre Uranus şi Pluto, iar pentru nativii Taur o asemenea schimbare înseamnă o mare schimbare. De asemenea, trigonul minor care implică relaţia de forţă benefică dintre Marte şi Jupiter, are focarul în Casa muncii, este vorba despre acceaşi triplă conjuncţie Soare – Venus – Nodul Nord, ceea ce pentru mine înseamnă o cotitură de destin profesional, un moment pe care aceşti nativi trebuie să-l ia aşa cum este, o recompensă pentru munca lor. Toată săptămâna este benefică din acest punct de vedere. Apoi trigonul regal în semne de apă îi sensibilizează la nevoile partenerilor de viaţă, ale partenerilor de afaceri, stimulează comunicarea ceea ce pentru un nativ Taur este lucru mare ştiut fiind că ei sunt foarte tăcuţi, iar această schimbare va fi sesizată şi speculată de cercul de prieteni şi de mediul în care se învârt Taurii. Vor primi sprijin pentru o serie de idei pe care le au, dar să stea cuminţi chiar dacă simt imboldul de a acţiona pentru că nu este moementul să o facă şi datorită contextului atral şi datorită planificărilor şi strategiei pe care trebuie să o conceapă. Ori perioada este extraordinară pentru a pune pe hârtie şi a construi proiectul. Şi din acest punct de vedere toată săptămâna este benefică. Careul în T dintre Soare – Saturn şi Jupiter, acesta din urmă fiind şi focarul configuraţiei poate sugera repunerea pe tapet a unor probleme de cuplu care până acum au fost doar în stază de acumulare şi este posibil ca pe 21 şi 22 octombrie să răbufnească, deh, influxurile eclipsei de Lună se resimt şi deja încep să se coroboreze cu ale eclipsei de Soare. Au nevoie de răbdare, să analizeze atent unde se produc fisurile ca să poată repara. Problemele sunt vechi, chiar de la începuturile mariajului şi de aceea cred că a sosit momentul unei analize nu doar de formă ci şi de fond ca să ştie încotro vor evolua lucrurile sau dacă îşi vor continua drumul în doi. Cred că în acelaşi timp, ar trebui să acorde ceva mai mult şi sănătăţii, este un moment bun pentru o serie de analize, mai ales dacă se ştiu suferinzi, să apeleze dacă trebuie şi la o reorientare a modului de viaţă, cu un program strict care să atenueze din acestea.

Gemeni – doar ce îi lăudam că se regăsesc în mijlocul familiei că iar încep să se tensioneze lucrurile şi nu pentru că nu şi-ar dori ca lucrurile să meargă bine ci pentru că atenţia lor este acum îndreptată spre muncă. Deşi trigonul în semne de apă este pe disipate, Saturn continuă să îi susţină, pe deoparte iar pe de alta crează o situaţie conflictulă cu Jupiter, ca şi cum ar vorbi despre un conflict între generaţii, cei tineri şi cei bătrâni. Pe de altă parte, tot cei tineri stârnesc o dispută care ameninţă să iasă din tipic, deoarece este implicat şi şeful ierarhic, în special pe 20 şi 21 octombrie, aţâţat din toate direcţiile, şi de către femei şi de către bărbaţi. Bătălia pentru poziţia în interiorul firmei sau a instituţiei amenină să ia forma unui conflict serios între generaţii. Şi aici intervine arta diplomaţiei pe care niciunul dintre combatanţi nu o deţin şi zic eu, norocul Gemenilor pentru că vor avea acea idee genială care îi va ajuta să iasă din încleştare cu faţa curată spre necazul celorlalţi pe 24 octombrie, aşa ca de eclipă, când şi în plan relţional se întrevede o uşoară îmbunătăţire a acestora, să nu uităm că în casa iubirii este o aglomerare de planete, un clusterum, trei fiind planete personale – Soare, Venus şi Mercur, cel de-al patrulea fiind Nodul Nord, aglomerare investită de Marte şi Soarele natal cu energia necesară şi cu răbdarea de a rezolva aspectele tensionate căci astral, o aglomerare de planete este totuşi o tensiune. În altă ordine de idei, să fie atenţi la zilele de 20, 21 şi 22 octombrie, acei Gemeni care ştiu că au un proces pe rol sau sunt chemaţi la diverse instituţii abilitate să dea declaraţi visa-vis de anumite fapte, acte sau decizii pe care le-au luat sau combinaţii la care au asista şi aici sunt vizaţi Gemenii care lucrează în contabilitate dar şi în domeniul medical. Cu cât vor fi mai abili în a conduce discuţiile cu atât şansa de a fi descoperiţi este mai mare. Să nu uite de Mercur retrograd pentru că acum duplicitatea va fi taxată mai dur decât îşi închipuie sau ma rău, neadevărurile ca să nu spun minciunile le vor fi demontate pas cu pas, deci atenţie că se joacă cu focul! Atenţie la zilele de 20 şi de 21 octombrie. Şi ţin să mai specific că în toată povestea este vorba despre bani, sume deturnate sau necontabilizate mai ales că este vorba despre un Mercur retrograd în semnul Balanţei, adică al justiţiei. De asemenea, le-aş sugera doamnelor care sunt planificate să făcă o operaţie în această perioadă dacă pot, să o amâne. Instinctul le spune să facă asta aşa că le sfătuiesc să ţină cont de aceasta. În ce îi priveşte pe copii, să nu uite că educaţie nu înseamnă neapărat să le igori problemele sau să îi laşi să se descurce singuri, ci să te şi implici şi să-i şi ajuţi acolo unde ei nu pot face faţă.

Rac – cred că atmosfera pentru aceşti nativi nu este atât de stresantă cât este de încărcată de frici de care nu se pot elibera. Pe unii îi macină teama că îşi vor pierde locul de muncă, pe alţii ideea că suferă de nu ştiu ce boală, dar că medicii nu o pot depista, alţii sunt speriaţi la gândul că vor pierde pe cineva apropiat şi nu mă refer la moarte, dar să le lăm pe rând…într-adevăr la locul de muncă continuă schimbările şi repet, nu cred să îi vizeze pe ei direct cât o structură care nu mai este funcţională în felul în care este gândită. Pluto care este focarul Careului în T care determină aceste episoade este destul de virulent în sectoarele care se bazau pe o ordine strictă, pe o anumită predictibilitate a muncii şi rutinei dar care, iată acum nu mai este funcţională. Pluto cere nu doar schimbarea cadrului dar şi a modului de a gândi munca, de a relaţiona cu colegii, de a aborda altfel tot ceea ce au făcut până acum. Zile cu impact şi la ei 20, 21 şi 23 ocotmbrie. Racii care ocupă funcţii de conducere se pot trezi fără funcţie în sensul că aceasta se desfiinţează, iar ei se vor ocupa de alte probleme, dar poziţia în schemă este aceeaşi doar că şirul de atribuţii este schimbat, de ce? Pentru că au uitat cum este să delege din responsabilităţi, au privit locul de muncă asemenea unei familii mai mari şi la un momendat au ajuns fă facă singuri totul. Iată că au venit alţii care au spus stop, nu din răutate ci ca să îi mai elibereze de greutăţi, mai ales că ei nu sunt genul de oameni care să se plângă oricui de probleme. 24 şi 25 octombrie vor fi zile în care vor fi confruntaţi cu realitatea. Pe de altă parte cvadrupla astrală NN – Venus – Soare şi Mercur acţionează la nivelul Casei familiei, dar cum această casă este şi una a real-estate-ului aş spune că gândesc, plănuiesc o extindere a casei, încearcă să adune informaţii despre costuri şi materiale, brusc se trezesc că vor să se mute de la apartament la casă sau, invers, că nu mai au posibilităţi de întreţinere ori plănuiesc o renovare masivă a apartamentului, cert este că au energia necesară să plănuiască lucrurile acestea toată săptămâna, dar de acţionat să acţioneze abia după 5 noiembrie. Alţi Raci au suferinţe pe care nimeni nu le găseşte, eu le-aş sugera o discuţie deschisă cu cei care îi fac să sufere sau dacă nu vor asta să meargă la un psiholog, să-şi descarce sufletul căci toată suferinţa fizică este determinată de suferinţa sufletească, de faptul că adună în ei tot felul de vini de a nu fi reacţionat la momentul oportun, de a nu fi spus cee ce aveau au de spus atunci când trebuia, de a fi tăcut atuci când trebuiau să vorbească ş.a. Este o săptămână în care toate aceste frământări vor da în clocot cu un impact puternic pe 21, 24 şi 25 octombrie asupra digestiei.

Leu – Chiar dacă configuraţia de tip Careu în T de care vorbeam săptămâna trecută părea să îi blocheze, iată că nu s-a întâmpat aşa. Totuşi atenţie, spectrul conflictelor cu substrat legal nu s-a încheiat, sarabanda confruntărilor, explicaţiilor, declaraţiilor este în toi. Mulţi vor fi chemaţi la diverse instituţii de stat unde vor avea de lămurit fie aspecte ale muncii lor, fie preschimbarea unor acte, fie pentru declaraţia unor venituri neadevărate. Trigonul în semne de Foc continuă să le fie tovarş celor care activeză în domnii care ţin de artă, de aplicarea legii, de sport şi de afirmare personală, de concepţie şi formare de opinii, mai ales în zilele de 21, 22, 23 şi 24 octombrie, adevărate zile de Foc în care vor trebui să-şi demonstreze încă odată dacă mai era nevoie, valoarea. Trigonul în semne de apă îi sensibilizează pe acei Lei care lucrează în domeniul relaţiilor cu publicul, în speţă sector financiar – bancar dar şi în domeniul cercetării dinspre care am putea auzi noutăţi de mult timp aşteptate, undeva către sfârşitul săptămânii. Zmeul cu focarul format din cvadrula conjuncţie NN-Venus-Soare şi Mercur sugerează domolirea unor probleme care ţin de comunitate pentru cei care lucrează în administraţie, în special cele legat de transportul în comun, unele propuneri care să faciliteze sau să rezolve aspecte care ţin de cetăţean şi care se pritocesc atent şi să intre în vigoare încă de la începutul noului an. Mai pote fi vorba despre cei tineri care aleargă de acolo acolo căutând un loc de muncă sau care îşi întocmesc dosare pentru a pleca la muncă în străinătate. Relaţiile de familie pot fi unele dificile, mai ales în acele case sau apartamente în care locuiesc 2 sau chiar 3 generaţii. Nemulţumiri, bombăneli, imputări care vor flamba discuţiile dar nu într-atât încît să iasă cu scandal pe 20, 21 şi 22 octombrie. Tinerii par să fi depăşit stadiul angoaselor şi nu mai stau toată ziua bună ziua pe telefoane să-şi verifice partenerii sau decid să ia o pauză ca să mai respire un pic pe 24 şi 25 octombrie. Oricum din punct de vedere afectiv octombrie este o lună cu dus în tos pentru aceşti nativi deoarece, cum aminteam mai acum 2 săptămâni, este o lună în care toată lumea suportă bobardamentul astral dinspre Mercur retrograd şi de pe urma celor două eclipse. Le-aş sugera celor care au vreo ideea de investiţii sau discută despre un credit să rămâmă la faza de discuţii toată luna, să acţioneze după 25 octombrie, asta ca să nu le bată vântuş prin buzunare. Iar ca sănătate, revin simptome pe care credeau că le-au uitat, iar întoarcerea la medicamene pentru că ei dacă se simt bine cred că s-au şi vindecat ceea ce nu este deloc aşa. Reapar tulburările de digestie, crizele de diskinezie biliară, indispoziţiile şi, atemţi, pot debuta alergii pe care vor trebui să le ţină în frâu apoi, toată viaţa. Pe de altă parte, suferinzii de boli cronice se pot confrunta cu pusee fie de tensiune, fie artritice, ultimele deosebit de dureroase.

Fecioară – dacă se petrece ceva semnificativ pentru aceşti nativi, atunci aceasta se petrec la nivelul fmiliei, unde au loc transformări vizibile prin plecarea unei fiinţe dragi în altă dimensiune, un gol pe care o perioadă nu vor avea cu cel să-l umple iar atunci când este vorba despre părinţi acest gol nu se va umple niciodată, dar dacă este vorba despre partener sau despre o ruptură de genul divorţ, lucrurile se ameliorează în timp, eu spun câ întotdeauna iese soarele şi pe strada mea, aşa le spun şi lor, că în aces ultim caz, va ieşi soarele şi pe strada lor, chiar şi la o vârstă înaintată. Multă lume când aude acest lucru îşi face cruce şi spune Doamne, la vârsta asta?! Da la vârsta asta destinul le hărăzeşte unor regăsirea în cel mai obişnuit mod. Dacă la tinereţe o faci din dragoste, la maturitatea dintr-un anumit raţionament social, la senectute o faci pentru că Omul se teme de singurătate, are nevoie de cineva pe umărul căruia poţi plânge sau cu cine să poată discuta lucruri pe care numai ei le înţeleg. Iar din acest punct de vedere cam toată săptămâna este benefică. Mult zbucium apoi pentru comunicare, mulţi dintre partenerii acestor nativi se simt striviţi de verbiajul acestora, ei bine, săptămâna aceast, Fecioarele parcă uită să vorbească, pr mai preocupate ca niciodată să regăsească alte vlori decât cele cu care se obişnuiseră, îşi selectează anturajul, renunţă la amiciţii sau prietenii pe care le simte toxice, încearcă să se regăsească pe sine ş valorile care i-au canalizat drumul în viaţă în special pe 22, 23 şi 24 octombrie. Saturn le pune tot felul de piedici obligându-le să recunoască anumite aspecte ale cotidianului cum ar fi credinţa, ajutorul necondiţionat, deh, din punctul acesta de vedere ei nu au fost şi nu sunt nişte materialişti dar acum vor trebui să fie sau să treacă cu vederea partea materială, ca să poată vedea latura spirituală a gestului lor. Profesional se anunţă lucruri nesperat de bune, este ca şţi cum marea revine la calmitate după ce zile la rând a fost răscolită de furtuni neobişnuite. Norocul le surâde încă de luni dimineaţă şi va culmina undeva pe 23 octombrie, după amiaza când vor primi vestea că au fost acceptaţi într-un colectiv în care îşi doresc să ajungă, că sunt propuşi pentru un alt post sau pur şi simplu au fost avansate. Financiar, culeg roadele care zic eu sunt consistente, ale muncii din ultimele luni în care nu au avut casă, nu au avut masă, mintea lor era la cum să facă să-şi acopere ratele şi datoriile, ei de regulă sunt foarte atenţi la modul cum îşi administrează bugetul, li se returnează un împrumut vechi sau le iese ceva din activităţi part time. Ca şi sănătate ar trebui să-şi îndrepte atenţia asupra bolilocare ţin de mecanismul autoimun, gen alergii, varii dermatite ori intoleranţe alimentare care în următoarele zile, pe fondul zbuciumului interior, a stesului şi a neodihnei, vor reveni în forţă.

Balanţă – iată că aceşti nativi îşi regăsesc suflul de ompetitor. Chiar dacă mai sunt unel probleme care ţin de comunicare, pe zi ce trece îşi recuperează nu doar forţa fizică ci şi cea mentală, lucrur deloc de neglijat dacă ne gândim la blocajele din ultimele luni care ameninţau să îi ţină cu moralul la pământ, să nu îi lase să acţioneze, era asemenea un jug greu de dus. Dacă mai sunt unele asperităţi acestea se regăssc fie la nivel raţional unde lucrurile parcă au luat-o razna de tot, fie la nivelul unor reglări de conturi de la care, de această dată, Balanţele nu se vor da în lături, mai ales acei nativi care au şi o componentă scoprionică foarte bine susţinută în tema natală. Multe lucruri vin în avalanşă şi poate de aici graba cu care încearcă să repună pe tapet multe, poate prea multe, probleme pe care să le rezolve şi lucrurile să pornească într-o avalanşă pe care ei să nu o mai poată controla. Şi de aici pericolul. Trebuie să ia lucrurile pe rând, trebuie să înţeleagă că toate au un timp al lor şi o anumită topică, că unele depind de celelalte, de exemplu, vor să mai construiasă o anexă la casă sau să modifice ceva în casă de tipul desfiinţării unor pereţi, ori ca să facă acest lucru au nevoie de aprobări de la asociaţăa de locatari şi de la Primărie, dacă este vorba despre construcţie mai au nevoie şi de o autorizaţie în domeniu şi pentru toate aceste nevoi trebuie să întocmeasă şi un dosar cu documentaţia de rigoare şi iată cum se leagă totul. Ori dacă vor în aceeaşi zi să ia aprobările, e cam greu, odată pentru că nu este legal, doi pentru cănu este moemtnul să acţioneze de asemenea manieră. Chiar dacă Mercur a intrat în semnul lor, este retrograd şi atunci când va reveni în mers normal le-ar putea crea probleme dacă nu au toate cele amintite. Este perioada în care trebuie să alerge după acte, după un arhitect dacă este vorba de casă, să întocmească dosarul de care au nevoie pentru autorizare sau pentru o reeşalonare a datoriilor ori pentru o refinanţare şi după data de 1 noiembrie să acţioneze. Spuneam mai sus că unii pot avea probleme relaţionale, dar marea majoritate, dimpotrivă, vor realiza cîtă nevoie au de familie şi vor încerca să se implice, sau cum spun eu să reaşeze ambasadele pentru ca viaţa lor să nuo ia razna. Chiar şi financiar se îmbunătăţesc lucrurile, chiar dacă nu la maniera pe careo vor ei, dar dacă au reuşi să iasă la lumină mai pot avea răbdare câteva săptămâni. Tinerii care nu au de lucru îşi vor găsi ceva pe neaşteptate ceea ce le va rotunji buzunarul în mod plăcut. Perioadă excelentă 21, 22, 23 octombrie. Pentru cei care lucrează, trigonul în semne de Foc îi aduce în vizorul şefilor în vederea unei promovări undeva pe 20 şi 21 ocotmbrie. Ca sănătate, unele răceli ale tractului uro-genital le pot crea probleme mici dar neplăcute.

Scorpion – se păstrează afectat domeniul justiţiei inclusiv implicarea acestor nativi în varii scandaluri şi dosare care de care mai controversate. Problema este că Scorpionii de data aceasta nu o mai pot da la întors şi vor trebui să răspundă dacă au comis ilegalităţi sau dacă îşi propun să acţioneze în vreun fel inadecvat prezentului, contrar legilor, vor fi demascaţi şi puşi în situaţii mai mult decât jenante. Pe mulţi îi auzim în momentul arestării sau condamnării spunând lucruri de genul: o să vedeţi adevărul va ieşi la iveală doar că aceste adevăruri pentru foarte mulţi, întârzie să apară. Mi se pare de-a dreptul jenant să vinzi un ha de pământ într-o zonă în care preţurile pe hectar au cel puţin două zerouri în coadă, cu 2 euro să spunem. Şi aceasta este o ilegalitate chiar dacă celui care a aprobat o asemenea vânzare i se pare că nu a făcut nimic rău. Şi cu atât mai gravă este situaţia cu cât acele terenuri nici măcar nu erau proprietate privată ci terenurile statului. Dau un exemplu, pentru că de câteva luni numai asta aud la jurnalele de ştiri sau citesc în presă. Ei bine, revenind la nativii Scorpioni şi asemenea treburi li se pot pune în cârcă. Apoi, contracte subversive, contracte care să dezavantajezeze, care spoliază sau ascund interese oculte pe care le vor semna unele doamne. Atenţie, să nu facă vreuna nefăcută şi să plătească apoi mai mult decât face; este vorba de bani. Acum este şi o perioadă nebună în care goana după câştiguri cât mai mari supuse unor taxe cât mai mici face ca mulţi, obişnuiţi să şunteze statul prin mici potlogării, să se creadă invincibili, numai că o fac într-o conjunctură astrală cum nu se poate mai proastă pentru ei. Pentru că cei care au propriile afaceri asta au înţeles, că trebuie să ia cât mai mult de la stat ca să intre în buzunarele lor. Nimeni nu se gândeşte că acest tip de gândire a lovit exact acolo unde nu s-au aşteptat, pentru că dacă economia românească are de suferit, suferă şi din cauza acestui mod de gândire. Este unul din excemplele pentru care nativii Scorpion vor da socoteală. Şi toată săptămâna vor primi asemenea veşti. Cei mai avantajaţi sunt Scorpionii tineri care învaţă şi cei care îşi doresc să studieze în străinătate; acum vor căuta, vor analiza şi vor depune dosare la universităţile pe care doresc să le urmeze. Relaţional, tot cei tineri sunt avantajaţi, în sensul că dacă nu au o relaţie, ar putea să înceapă una. Profesional, deocamdată nu sunt schimbări, cel mult se vor contra cu colegii lor. Au o comunicare excelentă, cum rare ori li se întâmplă şi asta îi poate transforma, pe unii, în vorbitori de elită. La capitolul sănătate, doamnele să fie atente la tulburările endocrine cum ar fi cele ale tiroidei şi ale renalelor.

Săgetător – exceptând ziua de mâine când mulţi dintre nativii Săgetători se vor simţi greoi şi fatigaţi, după o zi de stat în pat le trece, şi vor începe săptămâna în forţă, chiar şi cu unele momente de îndoială vis-a-vis de propriile acţiuni. În ultimii 10 ani, Săgetătorii au suferit transformări profunde, au înţeles că acolo unde nu există reciprocitate pentru ei poate însemna finish-ul fizic şi psihic, că încrederea şi respectul se câştigă chiar şi cu sacrificii uneori de neînţeles dar care în timp îşi dovedesc utilitatea, cănimic nu se poate face împtriva lor decât cu propriul concurs, că nimeni nu le poate schimba viaţa din afară ci că ei trebuie să înceapă aceste schimbări din interior. Cât Pluto a fost în semnul lor i-a pregătit de aceste schimbări iar în Capricorn îi obligă să acţioneze în concordanţă cu testele la care sunt supuşi, bine, aici contribuind şi Saturn din Scorpion. Totuşi Pluto a fost cel care le-a deschis ochii minţii, i-a făcut să caute în ei soluţii atunci când cele din afară se epuizaseră, i-a reformulat în raport cu Prezentul. Iar acum încep să culeagă roadele. Configuraţia numită cort pentru cei care sunt în străinătate sau care învaţă, sau care l-au descoperit pe Dumnezeu alfel decât dogmatic ori care au afaceri legate de drumuri, sugerează în perioada 20 – 26 octombrie, vor trebui să acţioneze de asemenea manieră încât conturile lor să nu rămână goale şi nu cred că vor rămâne, mai de grabă, vor demonstra că au învăţat ceva din experienţele anterioare, ştiu cum să pună problema câştigurilor iar eclipsa de lună a acţionat pentru ei cât se poate de benefic, fructificând oportunităţi şi contracte ceea ce a stârnit destule duşmănii aşa că să fie atenţi cine este în spatele lor. La fel, trigonul minor din aceeaşi perioadă, le ridică mingea la fileuîn sensul că unii Săgetători vor fi martorii unei minuni, la propriu, fie vor câştiga la loto, fie la vreun concurs organizat de multinaţionale prin mall-uri şi vor câştiga potul cel mare, fie şi acum vorbesc cu doamnele cărora le place să se creadă mari investitoare să dea lovitura la vreo licitaţie. În situaţia din urmă le-aş sugera să deschidă bine ochii, să analizeze atent în ce se bagă, nu cumva bunul în posesia căruia au intrat are probleme de tipul cosituţie juridică, să nu fie o strălucrire de faţadă care în loc să le aducă bani să le aduce pagube şi ajung să cheltuie mai mult decât face. În familie lucrurile merg bine, numărul membrilor s-ar putea înmulţi, ceea ce îi va face pe Săgetători să se gândească mai mult la statutul de soţ şi tată. Financiar urcă treaptă cu treaptă, ceea ce nu este rău, la fel se întâmplă şi profesional şi este normal ca odată ce poziţia socială se schimbă să fie însoţită de un plus şi la salariu. Ca sănătate, săptămâna aceasta s-ar putea ca fiatul şi colecistul să le dea serioase băăi de cap, deci să fie atenţi ce mănâncă.

Capricorn – întotdeauna i-am privit pe Capricorni ca pe nişte învingători, de astă dată, nu ştiu, ceva din strălucire se mătuieşte, ce mergeau ei cu ochii în pământ dar ce se vor gârbovi acum. Pe deoparte Careul în T cu Jupiter tranzit focar în Casa parteneriatelor pare să scoată la lumină neînţelegeri parteneriale care până acum mocneau şi mulţi dintre aceşti nativi se vor prăbuşi efectiv pentru că vor decide că acum nu se mai poate, vor băga divorţul dar sentimental vor fi la pământ în special în zielele de 20, 21, 23 şi 24 octombrie. Poate fi vorba şi despre un diagnostic, o boală incurabilă a partnerului de viaţă care să îi destabilizeze emoţional. Chiar dacă pe faţa lor nu se va clinti un muşchi, în sufletul lor este furtună, chiar dacă pentru cel sau cea pe care îl / o iubesc vor accepta să joace teatru, faţă de ei nu vor putea şi vor petrece nopţile meditând, gândind fele de fel de variante, analizând soluţii şi strategii menite să le angajeze disponibilităţile profesionale dacă cele sufleteşti au ajuns în impas. Pe de altă parte Careul în T de care aminteam şi săptămâna trecută, avându-l focare pe Pluto, dintre conjuncţia Soare – Venus- Mercur şi Nodul Nord, ultimele două în aspecte separant şi Uranus, îi aruncă în vâltoarea duşmăniilor. Cu cât se vor chinui unii să îi ajute cu atât nu vor face decât să-i îngroape. Pluto în Casa duşmanilor neştiuţi, lucrează implacabil şi ireversibil, adică le va şubrezi temeinicia lucrurilor şi acţiunilor la care iau parte şi undeva pe 22, 23 sau 25 octombrie se pot trezi că tot ce au onstruit se prăbuşete asemenea unui castel de nisip. Proiectul iniţial implementat cade, firma pe care au ridicat-o din nimic intră în insolvenţă, proiectele şi contractele pe care mizau le sunt suflate de sub nas, banii investiţi în anumite acţiuni se voalează sau se pot pomeni deposedaţi financiar exact de partenerii de afaceri în care au avut mai mare încredere. Şi ca totul să fie a la carte, bnii le-au fost luaţi pe căi…legale. Sincer nu aş vrea să fiu nu aş vrea să fiu în pielea acestor nativi. Relaţional lucrurile se dezintegrează de parcă o mână nevăzută spulberă totul. Acolo unde cuplurile tinere nu ştiu să caute soluţii, cuplurile mature refuză să le mai ia în calcul din convingerea că totul este în zadar. Pentru unii divorţul nu este decât un teren de luptă în care negocierea şi târguiala pe care le implică partajul se vor transforma pentru ei în ceva urât şi vor fi tentaţi să abandoneze lupta. Eu le spun să deschidă bine ochii, nu să abdice de la principii pe 23, 24 şi 25 octombrie. Parcă totuşi cel mai bun aspect săptămâna aceasta rămâne cel profesional, sunt avantajate femeile, în sepcial cele tinere, care vor fi remarcate nu doar pentru inteligenţa lor ci şi pentru frumuseţe şi, da, aţi ghicit favorizate sunt cele care lucrează în domeniul modelingului, creaţiei de bijuterii, make-up-ului pentru ocazii. Ca sănătate, se pot confrunta cu tulburări digestive.

Vărsător – aceşti nativi par să ia lucrurile mai uşor, au o mentalitate de tip Scarlet O’Hara, şi mâine este o zi. Careul în T cu Saturn focar pe Casa carierei şi a poziţiei sociale continuă să îi supună la diverse teste de anduranţă vizând profesia, cad promisiunile, li se închid uşile, dar ei nu disperă. Au un tonus psihic bun, cred că datorită lui Jupiter tranzit care face un sextil frumos cu conjuncţia Nodul Nord – Mercur, chiar şi retrograd şi mai îndulceşte din asprimea saturniană. Aş tinde să cred că pentru ei, lecţia de viaţă este să nu mai aibă încredere în ce li se promite, chiar dacă cunosc persoana de foarte multă vreme. Noroc cu conjuncţia Soare – Venus care pe 23 – 24 şi 25 octombrie, le pot face surpriza propunerii neaşteptate a unui loc de muncă într-un domeniu nou, care şi pe ei îi descumpăneşte pe moment, dar se repliază imediat şi se implică cu toată energia, descoperind că un domeniu pe care l-au ignorat atâta vreme poate fi extraordinar de ofertant. În comparaţie cu Capricornii au marea capacitate de a se detaşa, de a se concentra pe ceea ce trebuie să facă şi depăşesc momentele grele fără prea multe supărări. Pe de altă parte, au mare încredere în propriile forţe, fapt care îi ajută să se ridice, nu ştiu cât prin reverie, cât prin speranţă şi convigere că ceea ce fac e bine. La asta se adaugă faptul că Pluto, choar dacă este focarul unui Careu în T separant, adică pe cale de disipare, este susţinut de Kiron tranzit, ca şi cum sufeinţa transformată în exprienţă devine sursă de inspiraţie pentru ceilalţi. Adăugaţi la asta un trigon în semne de apă care vine şi le crează suportul pentru speranţă prin creativitate. Vărsătorii care lucrează vor fi remarcaţi pentru ideile lor, pentru felul cum ştiu să lucreze cu oamenii, pentru felul cum interacţionează cu ceilalti, fapt care le-ar putea aduce unele bonusuri pe 24 şi 25 octombrie. Posibil ca date de 22 octombrie să fie destul de stresantă pentru ei dar aş vrea să nu uite că sunt în preajma unei eclipse de soare, parţiale e drept, dar tot eclipsă de soare rămâne şi ar putea asista la evenimente care decurg dincolo de ei, fără putinţa de a le inflenţa dar care dintr-un anumit punct de vedere îi implică şi pe ei. Şi relaţional pare că lucrurile o iau razna şi oricât ar vrea să le evite nu vor putea, dimpotrivă vor fi actorii principali aşa că le spun de pe acum ca pe 23 şi 24 octombrie, să lase orgoliile deoparte pentru că ar putea spune lucruri pe care să le regrete mai târziu dar care să nu poată fi trecute cu vederea. Luni, pe 20 octombrie unele femei Vărsător ar putea semna un contract, acte despre care le discută şi le negociază de câteva luni. Posibil ca pe 24 octombrie să fie undeva la un drum, chiar i-aş sfătui să nu se codească şi să plece că nu va fi rău. Financiar încă dau din colţ în colţ, este ca şi cum ar trece pe lângă oportunităţi şi nu le văd. Nu cumva să fie ancoraţi în vreo direcţie care nu este a lor. Ca sănătate, se remarcă o nevoie imperioasă de odihnă.

Peşti – aş putea spune pentru aceşti nativi că vor trăi în 6 zile cât într-o viaţă, între 20 şi 26 octombrie. Conjuncţia Soare – Venus îi va face să se ridice în Rai şi apoi să se prăuşească în Iad şi invers. Contracte, promisiuni, relizări, amânări, toate se vor aduna în zilele amintite şi îi vor face pe paşnicii şi capricioşii Peşti să se exalte sau să se prăbuşească în cea mai neagră depresie, totul este să ştie cum să-şi joace şansele. Acum li se va spune una iar peste 5 minute problema se schimbă radical, nimic nu va fi sigur cu atât mai mult, profesional poate şi pentru că mare parte din creativitatea lor nu se ridică la nivelul aşteptărilor celorlalţi, deşi ea există. Aş spune mai de grabă că cele două influxuri energetice, care vor domina săptămâna care urmează, vin şi le bulversează existenţa, cea a eclipsei de Soare şi cea mercuriană odată cu revenirea planetei în mers normal. Vor fi nevoiţi să facă faţă celor două evenimente, covârşitoare pentru ei şi care vor avea impact asupra vieţii lor profesionale, relaţionale, financiare, asupra sănătăţii. Pe de altă parte, Uranus în tranzit prin Casa personalităţii în opoziţie cu conjuncţia Mercur – Destin prin Casa parteneriatelor, unora le poate aduce un partener de viaţă altora li-l poate lua, un contract de muncă extraordinar sau pierderea locului de muncă, o decizie judecătorească menită să-i favorizeze sau una care să îi aducă după gratii, vicii care până acum au fost trecute cu vedere, săptămâna aceasta i-ar putea pune la zid, totul este posibil în această săptămână, în funcţie de tema astrală a fiecăruia. Relaţionl, Saturn îi poate îngenunchea pe acei Peşti care nu au ştiut să-şi administreze bunurile şi finanţele dar le va aduce şi blocaje din punct de vedere a exprimării propriei sexualităţi, tensiuni care vor repercuta neaşteptat asupra lor. Pe deoparte îi elibera, pe de alta îi va încătuşa în carapacea unei iubire neexprimate sau a unei neputinţe de moment pe care nu vor ştii cum să o gestioneze. Mai poate fi vorba despre o serie de probleme pe care le va ridica o moştenire pe care o credeau sigură, în zilele de 23, 24 şi 25 octombrie. Sunt exact zilele în care cele două influxuri energetice de care aminteam mai sus, se vor manifesta la maximum, ar fi bine dacă ar putea amâna orice dispută, orice negociere sau discuţie pe această temă. Financiar nu aş spune că îi dau banii afară din casă, dar nici rău nu stau în comparaţie cu alte semne. De asemenea, profesional au o divinitate a lor care îi protejează, ba chiar le dă apă la moară ca măcar la acest nivel să nu existe probleme majore. Unii nativi se pot confrunta cu revenirea unor simptome ale unei boli pe care credeau că o stăpânesc, în special probleme cardiace, aşa că îi sfătuiesc ca încă de la primele semne să meargă la medic şi mă refer aici la bărbţii din grupa de vârstă mijlocie 42 – 48 de ani.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI