Holcim face „Casă din casă”. Donează 1 kilogram de ciment pentru fiecare sac cumpărat de clienţi către fundaţia Hope and Homes for Children

873 views

Sâmbătă, la „Sărbătorile Argeşului şi Muscelului” organizate la Goleşti de Consiliul Judeţean Argeş, în cadrul expoziţiei „Fabricat în Argeş”, Holcim Câmpulung a adus din nou în atenţia publicului campania „Construiește o casă, dăruiește o Acasă!”. În cadrul acestei campanii, Holcim va direcţiona către fundația Hope and Homes for Children contravaloarea unui kilogram de ciment pentru fiecare sac de ciment StructoPlus vândut. Sub sloganul “Casa din casă”, campania se derulează la nivel național, în perioada 3 iulie — 30 septembrie 2017.

Hope and Homes for Children și Holcim România au încheiat un parteneriat pentru susținerea copiilor din orfelinatele din România și vor construi, până la finalul anului 2018, case de tip familial în București și județul Neamț.

Acțiunea face parte din programul de închidere a centrelor de plasament “Robin Hood” — Sectorul 4, București și “Elena Doamna” — Târgu Neamț, urmând ca până la finalul anului viitor 24 de copii să fie mutați în case de tip familial.

Potrivit Hope and Homes for Children, în aceste case, copiii și tinerii au șansa de a trăi într-un mediu cât mai apropiat de cel familial, primesc îngrijire, educație, sprijin emoțional și consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor necesare unui trai independent.

“Lucrurile mari se fac prin multe gesturi mici. Dacă vi se pare că un kilogram de ciment nu poate face cine știe ce diferență, atunci gândiți-vă mai bine: kilogram cu kilogram, Holcim reușește să schimbe viața copiilor care se vor bucura de un mediu familial în casele pe care le facem împreună. Zi de zi, copiii suferă în jurul nostru, dar punând umărul fiecare dintre noi, puțin câte puțin, le redăm copilăria. Ce lucru mai mare decât acesta am putea face?”, a declarat Ștefan Dărăbuș, director regional pentru Europa Centrală și de Sud în cadrul Hope and Homes for Children.

“Împreună cu Hope and Homes for Children și cu sprijinul clienților noștri vom reuși să împlinim pentru copiii din orfelinate visul unui cămin durabil, al unui loc unde zâmbetul și joaca vor fi ‘la ele acasă'”, a declarat, la rândul său, Bogdan Dobre, director comercial Holcim.

Hope and Homes for Children are ca scop închiderea tuturor instituțiilor de tip vechi din România, a orfelinatelor, până în anul 2022.

Comments

comments