Consiliul Concurenţei a autorizat concentrarea economică realizată preluarea de către Help Net Farma S.A. a 19 farmacii aparținând Centrofarm S.A.

 

Prin această tranzacţie, Help Net preia fondului de comerţ aferent unui număr de 19 farmacii aparţinând Centrofarm, din 10 localităţi: București, Brașov, Bușteni, Buftea, Constanța, Iași, Suceava, Târgu Mureș, Râmnicu Sărat, Sat Geamăna (Comuna Bradu – Argeş).

Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice.
Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiunea nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

Atât Help Net, cât şi Centrofarm au ca principal obiect de activitate comerţul cu amănuntul al produselor farmaceutice în magazine specializate, respectiv farmacii. Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Comments

comments