Helios și Dara, câinii Salvamont Argeș, vedete la la Congresul Internațional de salvare montană CISA-IKAR

Reprezentație de excepție a Salvamontului românesc la Congresul Internațional de salvare montană CISA-IKAR desfășurat la Borovets, Bulgaria. Câinii de avalanșă din România, prezenți împreună cu instructorii lor, au facut o demonstrație foarte frumoasă, primind aprecierile celor prezenți.

Cap de afiș au fost, evident, Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș, cel care a introdus în premieră în România câinii de avalanșă, împreună cu vedetele Helios și Dara. El a fost însoțit de cei pe care i-a școlit în ultimii trei ani, Dumitru Pascu – cu Eric, Cristian Brecica – cu Vreni și Carlos Tascău – cu Recco.

Din delegatia Salvamontului românesc la congres au mai facut parte Cornoiu Sabin – Gorj, Raul Papalicef – Neamț, Sorin Gane – Pitești, Pleșită Nicolae și Adi Dăscălescu – Curtea de Argeș și Loredana și Nicolae Durnac – Suceava.

“Noi ne-am afiliat în 1991 şi de atunci, cam în fiecare an, am participat. Dar la nivel de demonstraţie, este prima dată când ni se pune la dispoziţie o zi. Practic, o zi întreagă  a fost ocupată de România. De dimineaţă, de la 8.30 până seara la 19.00 am făcut demonstraţie canină” a declarat Ion Sănduloiu, şeful Salvamont Argeş.

„Astăzi a fost unul din momentele cele mai frumoase din viața mea ca salvamontist.  Am fost o echipă serioasă și precisă în munca pe care am făcut-o împreună cu câinii noștri în terenul de lucru… O primă încununare a muncii noastre, recunoscută și apreciată de reprezentanții salvatorilor din 48 de țări ale lumii printre care USA, CANADA, NORVEGIA, SUEDIA, ELVEȚIA, GERMANIA, JAPONIA, FINLANDA, BULGARIA, SERBIA… Așteptăm ca autoritățile române să aibă o reacție concretă cu privire la noi!“  a scris apoi pe Facebook reprezentantul formației din Caransebeș, Cristian Brecica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.