Harta țării de ”Doamne ajută”! România are cei mai puţini kilometri de autostradă din Europa, dar are cele mai multe biserici

Faptul că Biserica este instituţia în care românii au cea mai mare încredere este un lucru știut. Și statistica ne demonstrează acest lucru. Avem 27.384 de biserici, dintre care 16.400 aparțin Bisericii Ortodoxe Române. Autostrăzi? Prea puțini kilometri de astfel de șosele moderne, mai precis, 746.

România are cei mai puțini kilometri de autostradă din Europa, de 20 de ori mai puţin ca în Germania, care avea în 2014, 12.917 km de autostradă, de 18 ori mai puţin decat Franţa (11.465), de 10 ori mai puţin decât Italia (6.726), mai puţin de jumătate din km de autostradă construiţi în Polonia, de aproape 3 ori mai puţini decât în Ungaria, mai puţin cu 107 km decât Cehia, arată un studiu al Băncii Naţionale Române (BNR).

Potrivit unui Raport al Comisiei Europene, România este statul cu cele mai multe biserici pe cap de locuitor, în timp ce infrastructura sa este cea mai înapoiată şi oamenii săi cei mai săraci şi mai needucaţi din Uniunea Europeană.

La un calcul simplu, Catedrala Mântuirii Neamului costă cam cât 300 de kilometri de autostradă.

Concluzia: România poate fi ușor denumită țara de ”Doamne ajută”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here